Iltalehti: 11-vuotias kuristettiin tajuttomaksi Vantaan koulupahoinpitelyssä – lähipiiri kertoo pitkään jatkuneesta "maanpäällisestä helvetistä"

11-vuotias lapsi pahoinpideltiin Kytöpuiston koululla Vantaalla. Markku Ulander / Lehtikuva

Katri Nieminen

Vantaalla pahoinpidelty 11-vuotias lapsi kuristettiin lähipiirin mukaan tajuttomaksi.

Iltalehti tavoitti kiusatun lapsen lähiomaiset, jotka kertovat, että kiusattua oltiin lyöty ja lopulta hänet oli kuristettu tajuttomaksi.

Vantaan kaupunki tiedotti sunnuntaina, että Vantaan Kytöpuiston koululla tapahtui viime viikolla kuudesluokkalaisten tekemä vakava väkivallanteko, jossa loukkaantui yksi oppilas.

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa Facebook-julkaisussaan, että uhria pahoinpideltiin muun muassa kaatamalla hänet maahan ja potkimalla.

Kiusaaminen oli jatkunut lähipiirin mukaan kaksi kuukautta.

Väkivallanteosta levisi sosiaaliseen mediaan myös videotallenne, jota on jaettu muun muassa nuorten suosimassa Snapchatissa.

Lähipiirin mukaan kiusattu oppilas oli kertonut, että viimeiset kaksi kuukautta koulussa on ollut "maanpäällinen helvetti".

Opettaja oli luvannut puuttua asiaan lähipiirin mukaan "huomenna". Pahoinpitelyä oli edeltänyt pitkäaikainen kiusaaminen. Kiusaajat olivat odottaneet lasta koulun portilla, muun muassa hänen paitansa oli sotkettu värikynillä.

Vantaan kaupungin mukaan väkivallanteko tapahtui välitunnilla viime viikon tiistaina. Tapahtuman jälkeen koululle hälytettiin ambulanssi ja loukkaantunut oppilas sai ensihoitoa. Myös poliisi kutsuttiin tutkimaan asiaa ja koulu aloitti kurinpitotoimien valmistelut. Poliisi jatkaa asian selvittämistä ja koulu rangaistuksiin liittyviä toimenpiteitä tällä viikolla, kaupunki kertoi.

Iltasanomat tavoitti tiistaina iltapäivällä opetusministeri Li Anderssonin, joka kertoi seuranneensa vakavalla mielellä uutisointia Kytöpuiston epäillystä oppilaan pahoinpitelystä. Hän korosti, että koulutuksen järjestäjillä ja yhteiskunnalla on täysin selkeä lakisääteinen velvoite turvata kaikille oppilaille turvallinen oppimisympäristö.

Kommentoi