WHO: Viime viikolla saavutettiin uusi huippu koronatartuntojen määrässä – Britanniaan uusia rajoituksia tartuntojen kiihtyessä

Viime viikolla tehtiin uusi ennätys koko maailmassa todettujen koronavirustartuntojen määrässä, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

WHO:n tilastojen mukaan viime viikon aikana vahvistettiin lähes kaksi miljoonaa uutta tartuntatapausta. Se on kuusi prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla ja korkein yksittäisenä viikkona kirjattu lukema.

Tartuntojen määrää ei voi suoraan verrata kevään lukemiin, koska testaaminen on nyt paljon laajamittaisempaa ympäri maailman.

Koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä puolestaan väheni viime viikolla hieman edellisviikosta. Euroopassa uusia kuolemia kuitenkin todettiin yli neljäsosa edellisviikkoa enemmän. Eniten suhteellista kasvua koronakuolemissa oli Euroopan maista Unkarissa ja Tanskassa.

Koronakuolemia todettiin viikon aikana koko maailmassa vajaat 38 000.

Viikoittaiset tartuntamäärät nousivat WHO:n mukaan lähes kaikilla maailman alueilla. Pudotusta edelliseen viikkoon verrattuna oli vain Afrikassa.

Yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan maailmassa on todettu yhteensä yli 31 miljoonaa koronavirustartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu yli 960 000.

Britanniassa luvassa etätyösuositus ja ravintolarajoituksia

Britanniassa hallituksen odotetaan ilmoittavan tänään uusista rajoituksista, joilla pyritään hillitsemään koronatartuntojen kiihtymistä maassa.

Pubit, baarit ja ravintolat määrätään sulkemaan ovensa iltakymmeneen mennessä. Ravintoloissa sallitaan vain pöytiintarjoilu.

Etätyötä aiotaan suositella niille, joille se on mahdollista, kertoi ministeri Michael Gove.

Urheilufanien oli määrä päästä lokakuussa asteittain palaamaan urheilukatsomoihin, mutta tämäkin suunnitelma on Goven mukaan nyt laitettu jäihin.

Pääministeri Boris Johnsonin on määrä kertoa uusista linjauksista parlamentille iltapäivällä Suomen aikaa. Illalla pääministeri pitää televisioidun puheen kansalaisille.

Neuvonantajat varoittivat tartuntatahdista

Britannian hallituksen tieteelliset neuvonantajat varoittivat eilen, että päivittäisten koronavirustartuntojen määrä voi nousta Britanniassa lokakuun puoliväliin mennessä 50 000:een päivässä ilman uusia rajoituksia. Tämä puolestaan voisi johtaa marraskuussa kahteensataan päivittäiseen koronakuolemaan.

Koronaviruksen valmiustaso nostettiin Britanniassa maanantaina kolmannelta neljännelle tasolle, mikä merkitsee "korkeaa tai eksponentiaalisesti nousevaa" tartuntariskiä. Maan koronavirustapausten arvioidaan tällä hetkellä kaksinkertaistuvan noin viikossa.

Kesäkuussa Britanniassa purettiin kolme kuukautta kestäneet kansalliset koronarajoitukset. Viime aikoina joitain rajoituksia on jälleen otettu paikallisesti käyttöön nousevien tartuntamäärien vuoksi.

Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan Britanniassa on todettu yhteensä noin 400 000 koronavirustartuntaa ja yli 40 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut