Kirjamessujen verkkotapahtumassa esiintyvät muun muassa dekkaristit Jo Nesbö, Camilla Läckberg ja Lars Kepler

Helsingin kirjamessuilla on yli 400 esiintyjää joukossaan muun muassa pohjoismaalaisia dekkaristeja, kuten ruotsalainen Camilla Läckberg. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin kirjamessut verkossa -tapahtumassa nähdään tänä vuonna niin kotimaisia kuin kansainvälisesti tunnettuja nimiä. Julkistetun ohjelman mukaan messuilla on yli 400 esiintyjää joukossaan muun muassa pohjoismaalaisia dekkaristeja. Mukana ovat norjalainen Jo Nesbö, ruotsalaiset Camilla Grebe, Camilla Läckberg ja Lars Kepler.

Messuilla esiintyvät myös muun muassa yhdysvaltalainen Elizabeth Strout, uusiseelantilainen Heather Morris ja brittiläinen Ken Follett. Esiintyjäkaartissa ovat myös esimerkiksi yhdysvaltalainen Tommy Orange, irlantilainen Lucinda Riley ja ruotsalainen Otto Gabrielsson. Tapahtumassa nähdään myös ruotsalainen tietokirjailija Åsa Wikforss sekä ruotsalaiset sarjakuvataiteilijat Liv Strömqvist ja Moa Romanova.

Teemana tulevaisuus

Suomalaisista kirjailijoista esiintymässä ovat muun muassa Kari Hotakainen, Tommi Kinnunen, Terhi Kokkonen, Sirpa Kähkönen, Miika Nousiainen, Maria Pettersson ja Kjell Westö.

Messujen teemana tänä vuonna on tulevaisuus.

– Vuoden ohjelmateemaa tulevaisuutta käsitellään monesta eri näkökulmasta. Kuulemme puhetta ilmastonmuutoksesta, ruuan tulevaisuudesta, ihmissuhteiden moninaisuudesta sekä isoista yhteiskunnallisista murroksista, kuten metoo- ja Black lives matter -liikkeistä. Myös kirja-alalle ajankohtainen äänikirjabuumi on käsittelyssä. Perinteisissä lyriikkakeskusteluissa laulujen taustoja avaavat Anssi Kela sekä Ruusut-yhtye, ohjelmajohtaja Ronja Salmi sanoo tiedotteessa.

Tänä syksynä kirjavuoteen voi tutustua uudessa kirjamessujen verkkotapahtumassa, joka järjestetään 22.–25. lokakuuta. Verkkotapahtuman aikana lähetystä tulee kolmelta lavalta, joista kahden ohjelma tulee suorana lähetyksenä Messukeskuksesta.

Jokavuotiset Helsingin kirjamessut Messukeskuksessa siirrettiin syksyyn 2021.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut