Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten perustama ajatuspaja Suomen Perusta riitauttaa valtionapujen takaisinperinnän, kertoo Suomen Uutiset

Perussuomalaisten perustama ajatuspaja Suomen Perusta tekee oikaisuvaatimuksen opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksestä periä takaisin 10 000 euroa pajan saamista valtioavuista, kertoo Suomen Uutiset .

Ajatuspajan hallitus päätti asiasta yksimielisesti.

Toiminnanjohtaja Marko Hamilo sanoo lehdelle, että opetusministeriön perusteet eivät ole kestäviä. Päätöksessä viitataan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeihin.

– Kyseiset lait koskevat kuitenkin suhteita esimerkiksi työ- ja opiskelupaikoissa. Syrjintä- ja häirintäkielto koskee käyttäytymistä sopimussuhteissa, ei mielipiteen ilmaisemista. Ministeriö on katsonut, että mielipiteen ilmaiseminen olisi syrjintää. Tälle ei löydy laillista pohjaa, Hamilo sanoo.

Opetusministeriö ilmoitti takaisinperinnästä aiemmin syyskuussa. Perintä koskee ajatuspajan julkaisemaa naisvihamielistä Totuus kiihottaa -julkaisua.

Hamilon mukaan ministeriön takaisinperintä perustuu ajatukselle, ettei Suomen Perusta olisi pyrkinyt estämään tai korjaamaan julkaisua.

– Tämäkään ei pidä paikkaansa. Ajatuspaja ryhtyi heti korjaaviin toimenpiteisiin tultuaan tietoiseksi julkaisun ongelmista. Julkaisu vedettiin välittömästi takaisin, Hamilo sanoi.

Jukka Hankamäen kirjoittamassa julkaisussa esitetään väitteitä muun muassa yhteiskunnassa vallitsevasta naisten tyranniasta ja naisten "pihtauspolitiikasta". Hankamäki arvioi, että jotkut suomalaisten miesten hyljeksimiksi joutuneet suomalaiset naiset ovat "halunneet kostaa suomalaiselle yhteiskunnalle pariutumalla ulkomaalaisen kanssa".