Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Korea: Pohjois-Korealta harvinainen anteeksipyyntö – Kim pyysi anteeksi eteläkorealaisen kalastusvirkamiehen ampumista

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on pyytänyt Etelä-Korealta anteeksi kalastusvirkamiehen ampumista, kertoo Etelä-Korean presidentinkanslia uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Etelä-Korean mukaan Kim pyysi anteeksi Etelä-Korean presidentiltä ja kansalaisilta ja kutsui tapausta "häpeälliseksi". Etelä-Korean mukaan anteeksipyyntö ilmaistiin kirjeessä, joka saapui Pohjois-Korean valtapuolueelta.

Pohjois-Korea ei ole vahvistanut tai kiistänyt anteeksipyyntöä.

Epäillään loikkariksi

Etelä-Korean puolustusministeriö kertoi eilen, että Pohjois-Korean sotilaat ampuivat aluevesillään liikkuneen kalastusvirkamiehen ja polttivat tämän ruumiin koronaviruksen leviämisen pelossa. Ampumista oli edeltänyt kuulustelu, jossa mies oli Etelä-Korean mukaan ilmaissut halunsa loikata pohjoiseen.

Etelä-Korean uutistoimiston Yonhapin mukaan mies katosi maanantaina. Etelä-Korean mukaan mies oli kahden lapsen isä, joka oli hiljattain eronnut ja kärsi talousongelmista.

Pohjois-Korean kirjoittaman kirjeen mukaan maa myönsi ampuneensa miestä lukuisia kertoja. Pohjois-Korean mukaan mies oli liikkunut laittomasti maan vesillä ja kieltäytynyt identifoimasta itseään.

Uhoavasta retoriikastaan ja propagandastaan tunnetun Pohjois-Korean anteeksipyyntö on äärimmäisen harvinainen, etenkin kun se esitettiin vihollisena pidetylle naapurimaalle.

Pohjois-Korea on tiukentanut jo valmiiksi äärimmäisen tiukkaa rajavalvontaansa koronaviruksen vuoksi.