Puolustusvoimat vahvisti Utajärven kotiseutumuseossa räjähdysvaaran aiheuttaneen esineen sota-ajan lentopommiksi

STT

Pohjois-Pohjanmaalla Utajärven kotiseutumuseosta aamulla löytynyt esine on varmistunut Puolustusvoimien tekemässä tarkastuksessa sota-ajan lentopommiksi, kertoo Oulun poliisin johtokeskus. Aamupäivällä kotiseutumuseo piha-alueineen eristettiin räjähdysvaaran vuoksi pelastuslaitoksen toimesta.

Puolustusvoimien tekemän tutkinnan yhteydessä löytyi myös muuta Puolustusvoimille kuuluvaa sodanaikaista materiaalia. Osa löydetystä materiaalista oli edelleen räjähdeaineilla täytettyjä. Kainuun prikaatin raivausyksikkö otti museosta löydetyn esineistön haltuunsa ja hävitettäväksi.

Museossa oli siirretty vitriinissä ollutta sodanaikaista pommia, kun sen huomattiin vuotavan kirkasta nestettä. Pelastuslaitokselta pommia kuvattiin lentopommiksi.

Asian selvittäminen siirtyi pelastuslaitokselta poliisille. Oulun poliisi kertoi aiemmin, että Puolustusvoimat kutsuttiin paikalle tunnistamaan esinettä.

Hälytys vaaratilanteesta tuli perjantaina aamuyhdeksän tienoilla. Kotiseutumuseossa oli pelastuslaitoksen mukaan aamulla yksi työntekijä. Vierailijoita paikalla ei ollut.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut