LM: Ministerivaliokunta ei tiennyt lääkärikopterien hintaa

Finnhemsin yrityskaupan puoltamista käsittelevässä kokouksessa oli mukana yhdeksän ministeriä. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Talouspoliittinen ministerivaliokunta (talpo) ei Lännen Median tietojen mukaan tiennyt valtion lääkärikopteriyhtiön Finnhemsin yrityskaupan hintaa.

Avainministerit tiesivät vain kauppasumman suurusluokan, eivät tarkkaa summaa. Summa paljastui 18,5 miljoonaksi euroksi. Siitäkään ei ole tietoa, kuinka paljon summasta käytetään yrityskauppaan.

Finnhemsin yrityskaupan puoltamista käsittelevässä kokouksessa oli mukana yhdeksän ministeriä. Pääministeri Sanna Marin (sd.) toimi kokouksen puheenjohtajana.

Finnhemsin lentotoiminta on kilpailutettu ja toiminnan alihankkijoina ovat Babcock ja Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab (SHT). Alihankintasopimukset ovat päättymässä vuoden 2021–2022 taitteessa. Jatkossa Finnhemsin on tarkoitus tuottaa palvelut yksin.

Finnhems kertoi viime viikolla ostavansa SHT:n, mutta kauppasumma jäi tuolloinkin mysteeriksi.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut