Kokoomuksen Orpo hallituksen sote-uudistuksesta: Läpimeno olisi katastrofi

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan hallituksen sote-esityksen läpimeno olisi katastrofi terveyspalveluiden ja kuntien tulevaisuuden kannalta. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi kovin sanoin hallituksen esitystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Uudistuksen läpimeno olisi hänestä katastrofi niin suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden kuin kuntien tulevaisuuden kannalta.

– Meidän tehtävämme on asettaa painetta, että tämä uudistus jää sinne sosiaali- ja terveysministeriön pöytälaatikkoon, josta se on tullutkin.

Lausuntokierros hallituksen esityksestä päättyi perjantaina. Se sai tiukkaa palautetta ja lukuisia korjaustoiveita.

– Lausuntopalaute on karmeaa luettavaa. Kriittisiä mallille ovat niin kaupungit, yritykset kuin eri alojen asiantuntijatkin, Orpo sanoi puheessaan puoluevaltuustossa lauantaina.

Hänestä malli ei tällaisenaan vähennä kustannuksia eikä paranna hoitoon pääsyä. Keskeisimmät syyt ovat yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden toiminnan hyvin laaja rajoittaminen sekä rahoitusmallin puutteet.

– Mitä huonommin hoidat ihmisiä, sitä enemmän rahaa saat.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut