MTV: Tuulivoimalasta irronnut jo kaksi siipeä Kristiinankaupungissa – saman valmistajan myllyjen siipiä irronnut myös ulkomailla

STT

Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla tuulipuistossa on kuukauden sisällä irronnut jo kaksi tuulivoimalan liki 70-metristä myllynsiipeä, kertoi MTV:n uutiset .

Toinen siivistä irtosi viikonlopun alla ja toinen syyskuun alussa. Metsälän tuulipuistosta vastaavan yhtiön mukaan irtoamisten syistä ei tiedetä vielä. Paikallisille on nyt annettu kehotus pysyä 300 metrin etäisyydellä alueesta.

– Kun ensimmäinen lapa tuli alas syyskuun alussa, niin konehuoneen katolle oli jäänyt kappaleita, jotka voivat sieltä tuulessa irrota. Sen takia siihen alle ei ole päästy perusteellista tutkintaa suorittamaan, sanoi MTV:lle EPV Tuulivoiman toimitusjohtaja Frans Liski.

Lapojen rikkoontumisen syytä ei tiedetä, mutta MTV:n mukaan saman tanskalaisvalmistaja Vestasin myllyjen siipiä on irronnut myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Liskin mukaan Vestas on toimittamassa asiasta "juurisyyn tutkinnan".

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut