Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neste, Fortum, Metsä Group ja Nokia sitoutuneet lisäämään tutkimusta Suomessa – luvassa satojen miljoonien eurojen investoinnit ja satoja uusia työpaikkoja

Neste, Fortum, Metsä Group ja Nokia ovat sitoutuneet lisäämään tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan (TKI) Suomeen yhteensä sadoilla miljoonilla euroilla, kertoo Business Finland. Uusien TKI-työpaikkojen määrän on luvassa kasvaa sadoilla.

Business Finlandin mukaan hankkeet voivat johtaa useiden miljardien lisäinvestointeihin Suomeen. Investoinnit vaikuttaisivat oleellisesti Suomen osaamiseen, kilpailukykyyn ja TKI-panostuksiin.

– Koronakriisin myötä panostaminen uusiin innovaatioihin on yrityksille entistäkin tärkeämpää, jotta ne voivat pärjätä kriisin jälkeisessä maailmassa, painottaa Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola tiedotteessa.

Hänen mukaansa uutta luovaa TKI-toimintaa, yritysten kansainvälistymistä, tutkimuksen ja yritysten yhteistyötä sekä suoria sijoituksia tarvitaan, jotta Suomi pysyy globaalin tason tiennäyttäjänä myös tulevaisuudessa.

Edellytyksenä yhteistyö pk-yritysten kanssa

Business Finland haastoi kansainvälisesti toimivia yritysverkostojen vetureja ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja kasvattamaan TKI-investointejaan Suomeen. Kilpailuehdokkailta edellytettiin myös yhteistyötä pk-yritysten ja tutkimusorganisaatioiden kanssa.

Business Finland lupautui rahoittamaan voittajahankkeita yhteensä 60 miljoonalla eurolla, kun yhteisesti sovitut tavoitteet on saavutettu. Kilpailun voittajiksi valittiin Nesteen, Fortumin, Metsä Groupin ja Nokian kolme hanketta.

Business Finland on julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen.