Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan liittokansleri Angela Merkel vieraili Navalnyin luona tämän ollessa sairaalassa

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kertoo, että Saksan liittokansleri Angela Merkel vieraili hänen luonaan berliiniläisessä Charite-sairaalassa.

– Olen kiitollinen, että liittokansleri Merkel vieraili luonani sairaalassa, Navalnyi kirjoitti Twitterissä .

Navalnyi kertoi asiasta Twitterissä sen jälkeen, kun saksalaismedia oli raportoinut asiasta. Navalnyin mukaan tapaaminen oli luonteeltaan yksityinen ja Navalnyin perhe oli tapaamisessa läsnä.

Navalnyi oli berliiniläissairaalassa hoidettavana, kun hänet myrkytettiin elokuun lopulla Venäjällä ja hänet kuljetettiin Saksaan hoitoon. Saksalaisen sotilaslaboratorion sekä ranskalaisen ja ruotsalaisen laboratorion mukaan Navalnyi myrkytettiin Novitshok-hermomyrkkyihin kuuluvalla aineella. Novitshok-ryhmään kuuluvalla hermomyrkyllä myrkytettiin myös entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja tämän tytär Britanniassa.

Venäjän johto on koko ajan kiistänyt tiedot myrkytyksestä ja vaatinut päästä tutkimaan itse saksalaisten ottamia näytteitä.

Navalnyi pääsi viime viikolla pois sairaalahoidosta, ja hän jää toistaiseksi toipumaan Saksaan.