Espanjassa pohditaan Madridin eristämistä kokonaan koronan vuoksi

Madridin aluehallinto vastustaa aikeita jyrkästi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Espanjan viranomaiset aikovat mahdollisesti sulkea maan pääkaupungin Madridin rajat koronaviruspandemian kiihtymisen vuoksi. Espanjan terveysministerin Salvador Illan mukaan asiasta sovittiin koko maan aluejohtajien kokouksessa keskiviikkona.

Madridin aluehallinto vastusti päätöstä jyrkästi, ja sanoi olevansa valmis tarvittaessa taistelemaan sitä vastaan oikeudessa.

Aluejohtajien kokouksessa sovittiin, että uudet rajoitukset tulevat voimaan kaikilla yli 100 000 asukkaan alueilla, jos kolme ehtoa täyttyy. Tartuntoja tulee olla yli 500 sataatuhatta asukasta kohti edeltävän kahden viikon aikana, tehohoidosta 35 prosenttia on koronapotilaiden käytössä ja vähintään kymmenen prosenttia tehdyistä koronatesteistä on positiivisia.

Tällä hetkellä Suur-Madridin alue on ainoa, jossa edellytykset täyttyvät. Kaupunkia ei kuitenkaan ole eristetty kokonaan, mutta jotkin alueet, lähinnä Madridin eteläosissa on eristetty niin, että asukkaat saavat poistua kaupunginosistaan vain töihin, kouluun tai lääkäriin. Alueiden sisällä saa liikkua vapaasti.

Eristyksen tarkat yksityiskohdat olivat vielä epäselviä, mutta ne on tarkoitus julkaista myöhemmin hallituksen virallisessa tiedonannossa.

Espanjan koronavirustilanne on EU-maiden synkin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut