Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 102–75. Oppositiopuolueiden välikysymys koski hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa.

Poissa äänestyksestä oli 22 kansanedustajaa.

Välikysymyksen takana olivat kaikki oppositiopuolueet eli perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike.

Hallituksen rivit pysyivät äänestyksessä yhtenäisenä eli kaikki hallituspuolueiden edustajat äänestivät hallituksen luottamuksen puolesta.

Oppositio arvosteli hallitusta talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä. Oppositiopuolueiden mielestä hallituksen talouspolitiikka ei ole ollut hallitusohjelman mukaista.

Oppositiopuolueet jättivät välikysymyksen kaksi viikkoa sitten hallituksen budjettiriihen jälkeen. Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan budjettiriihi oli erittäin suuri pettymys ja epäonnistuminen, kun hallitus jätti tekemättä käytännössä lähes kaikki työllisyyttä parantavat toimet.

Eduskunta keskusteli välikysymyksestä keskiviikkona. Kokoomuslaiset toivoivat välikysymyskeskustelussa, että pääministeri Sanna Marin (sd.) ottaisi mallia ruotsalaisen aatetoverinsa ja pääministerikollegansa Stefan Löfvenin hallituksen elvytyspaketista, jossa on kolmen miljardin euron verran veronalennuksia.

Vasta toinen välikysymys Marinille

Nyt käsitelty välikysymys oli Marinin kaudella vasta toinen, koska koronakeväänä niitä ei jätetty.

Kokoomuksen Elina Lepomäen mukaan kokoomus on halunnut antaa hallitukselle viime kuukausina työrauhan, koska terveys ja turvallisuus menevät kaiken edelle. Tuo työrauha on hänen mukaansa nyt päättynyt. Lepomäen mukaan kokoomuslaiset eivät "voi seurata hiljaisina sivusta, kun hallituksen velkaviisikko sysää Suomen vapaaseen pudotukseen".