Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Trump kertoo voivansa paremmin, Suomessa hylätään ja tapetaan vuosittain vähintään 20 000 kissaa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Trump kertoo voivansa aiempaa paremmin ja arvioi tekevänsä pikaisen paluun

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo voivansa aiempaa paremmin ja arvioi tekevänsä pikaisen paluun. Hän kommentoi terveydentilaansa Twitterissä julkaisemallaan videolla.

Trump kertoo, ettei voinut sairaalaan tullessaan kovin hyvin, mutta nyt hän voi mielestään paljon paremmin. Hän kuitenkin sanoo, että tulevat päivät ovat todennäköisesti todellinen testi ja nähtäväksi jää, mitä tuona aikana tapahtuu.

Hän kiittelee videonsa alussa terveydenhuoltohenkilökuntaa. Myöhemmin hän kiittää myös maailman johtajia paranemistoivotuksista.

Trump on parhaillaan Walter Reed -sotilassairaalassa, jonne hän siirtyi perjantaina paikallista aikaa lääkärien kehotuksesta.

CBS: Trumpille tehtiin koronapikatesti vasta New Jerseyn reissun jälkeen - altistus tiedossa jo ennen matkaa

Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille tehtiin koronapikatesti vasta, kun hän palasi New Jerseystä torstaina, kertoo Valkoisen talon viranomaislähde uutiskanava CBS Newsille. Kanava kertoo asiasta Twitterissä.

Trumpin lähipiirin koronamylläkkä alkoi, kun presidentin neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin tartunta.

Lähteen mukaan Valkoinen talo tiesi Hicksin tartunnasta jo ennen New Jerseyn matkaa. Tästä huolimatta asia pidettiin piilossa, ja virukselle altistunut presidentti osallistui torstaina New Jerseyn varainkeruutilaisuuteen.

CBS:n lähde olettaa, että Trumpille oli kerrottu tartunnasta ennen matkaa, mutta ei pysty varmistamaan asiaa. Useiden henkilökunnan jäsenten matka kuitenkin peruttiin.

CNN: Yhdysvaltain senaatti toimii vain muodollisesti, republikaanisenaattorit halutaan takaisin tehtäviinsä reilun parin viikon päästä

Yhdysvalloissa republikaanijohtoisen senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell on vaatinut republikaanisenaattoreille lähettämässään viestissä, että senaattorit palaavat tehtäviinsä 19. lokakuuta mennessä. Senaatin aikataulua tarkentavan sähköpostin on nähnyt uutiskanava CNN.

McConnellin mukaan senaatti toimii edellä mainittuun päivään saakka vain muodollisesti.

Viesti on CNN:n mukaan tuore merkki siitä, että kiistelty korkeimman oikeuden tuomarinimitys voi olla vaakalaudalla presidentin ja republikaanisenaattorien saamien koronatartuntojen vuoksi. Presidentti Donald Trump puolueineen haluaa senaatin sinetin nimitykselle vielä ennen vaaleja.

CNN:n mukaan kahdenkin senaattorin palaamatta jääminen voisi viedä republikaaneilta enemmistön nimitysäänestyksessä.

CNN: Bidenin vaalitiimi kertoo julkistavansa jokaisen demokraattiehdokkaalle tehdyn koronatestin tulokset

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin vaalitiimi lupaa julkistaa jokaisen Bidenille tehdyn koronavirustestin tuloksen, kertoo Bidenin vaalikampanjan edustaja Andrew Bates uutiskanava CNN:n mukaan.

CNN kertoi aiemmin, että Bidenille tehdään jatkossa koronatestejä aiempaa useammin. Ehdokas aikoo jatkaa kampanjointia ja julkisia esiintymisiä. Bidenin koronatestauskäytäntöjä tuntevan lähteen mukaan demokraattiehdokkaalle tehdään testi aina kun hän matkustaa.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja hänen puolisonsa koronatartunnoista kerrottiin paikallista aikaa varhain perjantaina aamuyöllä. Trump on sairaalassa ja hänen sisäpiirissään on havaittu sittemmin useita tartuntoja.

CNN: Sairaalassa olevan Trumpin vaalitiimi käynnistää "Operaatio MAGA:n" pitääkseen kampanjan liikkeessä

Sairaalassa koronatartunnan vuoksi olevan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalitiimi käynnistää "Operaatio MAGA:n" pitääkseen presidentinvaalikampanjan liikkeessä, kertoo uutiskanava CNN.

Kampanjatiimin mukaan operaation tarkoitus on kutsua avuksi merkittäviä sijaishenkilöitä, kampanjakoalitioita ja Trumpin kannattajia, kunnes presidentti voi itse palata kampanjoinnin pariin.

Uutiskanavan mukaan varapresidentti Mike Pencen on määrä esiintyä vaalitilaisuuksissa avainasemassa olevissa osavaltioissa sillä aikaa, kun Trump on sairaalassa. CNN:n mukaan myös Trumpin perhe aikoo tuurata presidenttiä kampanjatilaisuuksissa.

MAGA-lyhenne tulee Trumpin käyttämästä tunnuslauseesta Make America Great Again.

Tass: Azerbaidzhan tehnyt ilmaiskuja Vuoristo-Karabahin alueen pääkaupunkiin

Kiistellyn Vuoristo-Karabahin alueen taistelut ovat jatkuneet kiivaina viikonloppuna. Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Azerbaidzhan on tehnyt ilmaiskuja alueen pääkaupunkiin Stepanakertiin.

Asiasta kertoi Tassille lauantaina paikallista aikaa Armenian parlamentin jäsen Arman Abovjan. Hänen mukaansa pimentyneessä kaupungissa kuului räjähdyksiä.

Taistelut Etelä-Kaukasiassa sijaitsevalla alueella ovat jatkuneet jo viikon verran. Niissä on epävirallisten tietojen mukaan kuollut yli 240 ihmistä.

Armenia kertoi lauantaina, että Azerbaidzhan oli aloittanut uuden laajan hyökkäyksen. Azerbaidzhanin puolustusministeriö kertoi maan joukkojen vallanneen "uusia jalansijoja".

Tänään on kansainvälinen eläinten päivä - Suomessa halutaan nostaa kissojen kohtelu pöydälle

Tänään vietetään kansainvälistä eläinten päivää.

Suomessa päivästä alkaa teemaviikko, jonka aikana järjestöt järjestävät monenlaisia tapahtumia. Tänä vuonna Suomessa viikon teemana on kissakriisi.

Suomen eläinsuojeluyhdistyksen SEYn mukaan kissan heikko arvostus Suomessa näkyy hylättyjen ja populaatiokissojen suurena määränä. Elokuun lopulla otsikoihin nousi tapaus, jossa kissa oli tapettu asettamalla räjähde sen suuhun. Keväällä uutisoitiin kissanpennuista, jotka oli heitetty muovikassissa roskasäiliöön.

SEYn arvion mukaan kissoja hylätään ja tapetaan Suomessa vuosittain vähintään 20 000 yksilöä. Harvat ovat silti tietoisia kissojen kaltoinkohtelun laajuudesta.