Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan pörssit avautuivat pieneen nousuun – Telia piristyi runkoverkkokaupan myötä

Pörssit ovat avautuneet pieneen nousuun Euroopassa, seuraten kehitystä Aasiassa ja eilistä suuntaa Wall Streetillä. Frankfurtissa DAX 30 -indeksi oli 0,1 prosentin nousussa ja Pariisissa CAC 40 vahvistui 0,2 prosenttia. Suunta oli sama myös Lontoossa.

Helsingissä Telia oli yli viisi prosenttia plussalla kerrottuaan runkoverkkoyhtiönsä myynnistä ja ylimääräisestä osingonjaosta. Helsingin pörssin yleisindeksi oli 0,2 prosentin nousussa ja pisteluku reilut 10 230.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin lähtö sairaalasta nostatti markkinoilla eri puolilla toiveita, että kongressi saisi sittenkin neuvoteltua uuden talouden elvytyspaketin.

Markkinoilla arveltiin, että presidentin koronatartunta sysäisi jumittuneet elvytysneuvottelut uudelleen vauhtiin. Valtiovarainministeri Steven Mnuchin ja edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi ovat viime viikolla aloittaneet tunnustelut uudelleen ja jatkavat niitä myöhemmin tänään.

Japanissa Tokion pörssin Nikkei 225-indeksi päätyi 0,5 prosentin nousuun.

Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi ylsi 0,8 prosentin nousuun. Plussalla olivat myös Soulin, Singaporen ja Wellingtonin pörssit. Shanghaissa pörssi oli suljettu kansallispäivän juhlinnan takia.