Vuoristo-Karabahin asukkaista jo puolet paennut taisteluja, Putin vaatii tulitaukoa

Azerbaidzhanin joukkojen ja Vuoristo-Karabahin armenialaisten taistelut puhkesivat reilu viikko sitten. / handout AFP / handout / LEHTIKUVA

STT–AFP

Vuoristo-Karabahissa jo noin puolet armenialaisalueen asukkaista on joutunut pakenemaan kodeistaan taisteluiden takia, kertoi alueen oikeusasiamies Artak Beglarjan. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa noin 70 000–75 000:ta ihmistä. Beglarjanin mukaan pakoon ovat lähteneet erityisesti naiset ja lapset.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati nopeaa loppua taisteluille.

– Tietenkin tämä on valtava tragedia. Ihmisiä kuolee, molemmat puolet ovat kärsineet suuria tappioita. Tulitauosta on sovittava niin pian kuin mahdollista, Putin sanoi valtiontelevision haastattelussa.

Azerbaidzhanin joukkojen ja Vuoristo-Karabahin armenialaisten taistelut puhkesivat reilu viikko sitten. Azerbaidzhanissa sijaitseva Vuoristo-Karabah on julistautunut itsenäiseksi, mutta kansainvälisen oikeuden mukaan alue on osa Azerbaidzhania.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut