Ravintoloiden aukioloaikoja tiukennetaan viidellä alueella Suomessa, ovet kiinni jo kello 23 – uudet rajoitukset tulevat voimaan sunnuntaina

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoo iltapäivän tiedotustilaisuudessa ravintoloiden tilanteesta. Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Tommi Salo, STT

Ravintoloiden aukioloaikoja tiukennetaan Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Pohjanmaalla. Näissä maakunnissa ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 22 ja suljettava ovensa kello 23. Ravintolat saavat ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä.

Tiukennetut rajoitukset otetaan käyttöön sunnuntaina 11. lokakuuta.

Päätökset näistä uusista rajoituksista tehdään valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa tänä perjantaina.

Ravintoloiden koronarajoituksista kerrotiin uutta tietoa tänään, kun sosiaali- ja terveysministeriö piti asiasta tiedotustilaisuuden.

Tiedotustilaisuudessa koronatilanteesta kertoivat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja hallitusneuvos Ismo Tuominen STM:stä sekä ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä.

Hallitus linjasi aiemmin, että huomisesta lähtien ravintolat sulkevat koko maassa ovensa yhdeltä yöllä ja anniskelu loppuu tuntia aiemmin. Samalla kerrottiin, että koronavirustilanteen muuttuessa ovet voidaan laittaa kiinni jo kello 23 ja anniskelu lopettaa kello 22.

Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru on kiirehtinyt tiukempia rajoituksia alueille, jotka ovat epidemian kiihtymisvaiheessa tai lähestyvät sitä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut