Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoihin tulee tänään tiukennuksia

STT

Ravintoloiden on tästä päivästä alkaen lopetettava anniskelunsa koko maassa viimeistään kello 24 ja niiden on suljettava ovensa viimeistään kello 01.

Hallitus päätti viime viikolla ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikojen väliaikaisesta rajoittamisesta koronaepidemian vuoksi.

Ensi sunnuntaista alkaen ravintoloille on tulossa lisää tiukennuksia anniskelu- ja aukioloaikoihin niillä alueilla, joilla koronaepidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Näillä alueilla anniskelun on ravintoloissa päätyttävä viimeistään kello 22 ja ravintolat suljettava viimeistään kello 23. Ravintolat voivat ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa ovat sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Uusimaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kanta-Häme. Pohjanmaa on jo koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Sunnuntaina voimaan tulevista uusista rajoituksista kerrottiin keskiviikkona sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa. Tilaisuudessa esiintynyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen piti ravintoloihin kohdistuvia rajoituksia perusteltuina, sillä viime aikoina on käynyt ilmi lukuisia yökerhoissa tapahtuneita tartuntatapauksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut