Alaikäiset lähtivät poliisia karkuun autolla – auto suistui tieltä ja neljä alle 15-vuotiasta lensi ulos autosta

Valtatie 3:lla Vaasassa aamuyöllä tapahtuneessa ulosajossa loukkaantui neljä 13-vuotiasta. KALLE LYDMAN / LEHTIKUVA

STT

Vaasassa Pohjanmaalla neljä alle 15-vuotiasta kuljetettiin sairaalaan ulosajon päätteeksi keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Tilanne sai alkunsa, kun puolenyön jälkeen poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka epävarma eteneminen herätti poliisin huomion. Poliisi kääntyi auton perään ja kytki pysäytysvalot päälle.

Henkilöauto kääntyi Rantatieltä moottoritien liittymälle ja pysähtyi. Poliisipartio nousi partioautosta tarkastaakseen, kuka autolla oli liikenteessä. Siinä yhteydessä auto kiihdytti kovalla vauhdilla ja jatkoi moottoritietä kohti Vaasan keskustaa.

Poliisi lähti seuraamaan autoa ja näki sen kääntyvän liittymässä Tarhaanjantielle, minkä jälkeen poliisi menetti näköyhteyden autoon. Partio kääntyi auton perään Tarhaajantielle ja huomasi tasoliittymässä auton ojan toisella puolella tulessa.

Kaikki autossa olleet henkilöt makasivat auton ulkopuolella. Pelastuslaitos kutsuttiin paikalle sammuttamaan tulipaloa ja kaikki autossa olleet kuljetettiin sairaalaan.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että kaikki neljä autossa ollutta nuorta olisivat päässeet omin avuin ulos autosta. Poliisin mukaan nuoret kuitenkin lensivät autosta ulos, ja osa nuorista oli tajuttomana.

Pelastuslaitoksen mukaan autolla oli nopeutta arviolta 140 kilometriä tunnissa turman sattuessa. Rajoitus onnettomuuspaikalla on 120 kilometriä tunnissa.

Poliisilla käsitys kuljettajasta, auto perhepiiristä

Poliisi ei kerro autossa olleiden tarkkaa ikää eikä autossa olleiden kuntoa. Pelastuslaitos kertoi aiemmin STT:lle, että henkilöt olisivat 13-vuotiaita ja että yksi nuorista loukkaantui vakavammin ja kolme muuta lievemmin.

Poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel sanoo STT:lle, että poliisilla on hyvä kuva siitä, kuka toimi auton kuljettajana. Auto oli otettu perhepiiristä.

Poliisi ei vielä osaa sanoa, oliko päihteillä osuutta ulosajoon, mutta se selviää tutkinnan aikana.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena. Tapauksesta on ilmoitettu lastensuojeluviranomaisille ja lasten vanhemmille.

Appelin mukaan kyseessä on ensisijaisesti lastensuojeluasia, sillä kaikki ovat alle 15-vuotiaita, joten he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut