Teollisuuden uudet tilaukset jatkavat laahaamistaan: elokuussa jäätiin 17 prosenttia vuodentakaisesta

Paperi- ja kartonkituotteiden tilaukset hupenivat elokuussa 24 prosenttia edellisvuoden tasosta. JAAKKO AVIKAINEN / LEHTIKUVA

STT

Teollisuuden uudet tilaukset laskivat elokuussa 17,3 prosenttia verrattuna viime vuoteen, kertoo Tilastokeskus.

Lasku oli suurinta paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa, joiden tilaukset vajosivat 24 prosenttia. Metalliteollisuudessa vuodentakaisesta jäätiin noin 19 prosenttia. Sen sijaan kemianteollisuudessa nähtiin vajaan neljän prosentin nousu.

Tilastokeskus korostaa, että suuret kuukausivaihtelut ovat tilastossa mahdollisia, koska tilaukset kohdistuvat aina yhdelle kuukaudelle. Tilausmäärät ovat kuitenkin laskeneet yhtäjaksoisesti kahdeksan kuukautta eli koko kuluvan vuoden.

Tilastokeskus julkaisi perjantaiaamuna tiedot myös teollisuustuotannon määristä. Elokuun tuotanto jäi viime vuodesta 2,4 prosenttia, mutta kasvoi kaksi prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Eniten niin vuodentakaiseen kuin edelliseen kuukauteen verrattuna kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotanto, joka molemmilla mittareilla piristyi noin 13 prosentin verran.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut