Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yön uutiskooste | Hallitus arvioi tänään rajoitustoimia pahimmille korona-alueille, Suomalaiset ovat mitanneet terveyttään verrokkimaita kauemmin, kertoo kysely

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Hallitus arvioi tänään rajoitustoimia pahimmille korona-alueille

Laaja joukko tiukennuksia on esillä, kun hallitus arvioi tänään rajoitustoimia pahimmille korona-alueille. Tiukempia ohjeita on tulossa niin kokoontumisrajoituksiin, aikuisten harrastustoimintaan kuin julkisten tilojen käyttöönkin. Kantaa otetaan myös toisen asteen ja korkea-asteen etäopetukseen.

Tarkoituksena on, että päätösvalta pysyy alueilla, mutta hallitus yrittää kiristää otettaan suosituksin.

Suomalaiset ovat mitanneet terveyttään verrokkimaita kauemmin, kertoo kysely

Suomessa on selvästi verrokkimaita enemmän ihmisiä, jotka ovat käyttäneet älylaitteita itsensä mittaamiseen yli viisi vuotta, selviää Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran teettämästä kansainvälisestä kyselystä.

Suomen lisäksi Sitran kysely toteutettiin Hollannissa, Ranskassa ja Saksassa.

Kaikkiaan hieman yli puolet kaikista vastaajista kertoi mittaavansa itseään jollain älylaitteella. Eniten terveysmittaamisessa käytetään älypuhelimeen ladattavia sovelluksia ja aktiivisuusranneketta tai älykelloa.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi kesällä yhteensä 4 000 työikäistä ihmistä, tuhat kustakin mukana olleesta maasta.

Järjestö: Sadat miljoonat lapset jääneet pandemian aikana ilman taloudellista tukea

Miljoonat perheet ovat ajautuneet köyhyyteen, ja yhä useammat lapset elävät puutteellisissa oloissa koronaviruspandemian vuoksi, kertoo Pelastakaa Lapset -järjestö. Sen mukaan ainakin 68 maassa ahdingossa oleville perheille ei ole tarjottu lisätukea.

Jo ennen pandemiaa yli miljardi lasta kärsi puutetta terveydessä, koulutuksessa, ravinnossa, puhtaassa vedessä tai kelvollisessa asumisessa. Puutteista kärsivien lasten määrä on nyt noussut 150 miljoonalla, järjestö sanoo tiedotteessaan.

EU-huippukokouksessa punnitaan Britannia-kauppaneuvottelujen tilaa

EU-maiden johtajien huippukokous alkaa tänään iltapäivällä Brysselissä. Synkkiä pilviä kokouksen ylle luovat Euroopan pahentuva koronavirustilanne sekä epävarmassa vaiheessa olevat neuvottelut EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta.

EU-maiden johtajat puhuvat kokouksessa muun muassa Britannia-neuvottelujen tilasta. Suomea edustaa pääministeri Sanna Marin (sd.).

EU:sta eronneen Britannian pääministeri Boris Johnson on pitänyt tätä päivää ratkaisevana takarajana sopimuksen solmimisen kannalta. Neuvotteluja kuitenkin todennäköisesti jatketaan vielä tämänkin päivän jälkeen.

Saksa kiristää koronarajoituksiaan pahenevan tautitilanteen vuoksi

Aiemmin päivällä julkisuuteen tulleiden ennakkotietojen mukaisesti Saksa ottaa käyttöön uusia rajoituksia kamppailussa koronavirusepidemiaa vastaan. Saksan aikeista kerrottiin aiemmin keskiviikkona AFP:n näkemän luonnoksen pohjalta.

Maassa otetaan käyttöön tiukempia kokoontumisrajoituksia sekä hengityssuojainten käyttöpakkoja alueilla, joissa viikon aikana kirjattujen uusien tartuntojen esiintyvyys on suurempi kuin 35 sataatuhatta asukasta kohden. Vielä tiukempiin toimiin ryhdytään, jos luku ylittää 50:n.

Liittokansleri Angela Merkel kertoi uusista toimista tavattuaan maan 16 osavaltion johtajia. (Lähde: AFP)

Presidentti Trumpin pojalla Barronilla oli koronatartunta, kertoo Melania Trump

Presidentti Donald Trumpin pojalla Barronilla todettiin koronavirustartunta sen jälkeen, kun hänen vanhempansa saivat tartunnan, kertoo pojan äiti ja presidentin vaimo Melania.

14-vuotiaan Barronin tartunta jäi hänen äitinsä mukaan lyhytaikaiseksi, sillä pojan kerrotaan jo saaneen negatiivisen tuloksen tuoreimmasta koronatestistään. Barronilla ei ole ollut virusoireita.

Melania Trump kertoi asiasta Valkoisen talon sivuilla julkaistussa kirjoituksessa. (Lähde: AFP)

Thaimaan hallinto julisti hätätilan ja kielsi kokoontumiset tukahduttaakseen demokratiaprotestit

Thaimaassa maan hallitus on julistanut hätätilan ja kieltänyt yli neljän hengen kokoontumiset sekä verkkojulkaisut, jotka katsotaan uhaksi kansalliselle turvallisuudelle.

Hallinnon valtaa haastavat mielenosoittajat ovat vaatineet pääministerin eroa. Hallitus pitää mielenosoituksia "perustuslain vastaisina".

Protestit kiristyivät, kun mielenosoittajat kerääntyivät pääministerin toimiston ulkopuolelle ja kahnasivat kuningasvaltaa kannattavien rojalistien kanssa. Demokratia-aktivistien vaatimuksiin on kuulunut myös maan monarkian uudistus. (Lähde: AFP)

Italia putosi kärkisijalta pelattuaan tasan Hollannin kanssa Kansojen liigan kohtaamisessa

Italian jalkapallomaajoukkue menetti Kansojen liigassa lohkonsa kärkipaikan Puolalle pelattuaan keskiviikkoillan ottelussa tasan Hollannin kanssa.

Hollanti ja Italia pelasivat 1–1-tasapelin. Italian Lorenzo Pellegrini vei joukkueensa johtoon 16. minuutilla. Alle kymmenen minuutin päästä Hollanti tasoitti Donny van de Beekin maalilla.

Nyt kärkeä pitää Puola, joka on Italiaa pisteen edellä. Puola voitti illan ottelussa Bosnia-Hertsegovinan 3–0. (Lähde: AFP)