THL: Suomessa 189 uutta koronavirustartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus

Uusia koronavirustartuntoja on 189 ja ainakin 36 eri kunnassa, THL kertoo. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Samu Saatsi, Iiro-Matti Nieminen / STT

Suomessa on raportoitu 189 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viikon aikana on raportoitu 2 889 tartuntaa, mikä on 1 503 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu ainakin 36 kunnassa. Kuntien tarkkaa määrää ei ole tiedossa, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei kerro tarkkoja tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu tähän mennessä 13 133.

Suomessa on raportoitu yhdestä uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemantapauksesta. Yhteensä tautiin liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 351.

Sairaalahoidossa on nyt 56 ihmistä, joista kuusi on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä kasvoi keskiviikosta kahdeksalla potilaalla. Tehohoidossa on kaksi ihmistä vähemmän kuin keskiviikkona.

Saapuuko Skopjen-lennolla taas tartunnan saaneita?

Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuva lento laskeutuu Turkuun tänään illalla kello 21.20. Edellisellä Skopjen-lennolla viikko sitten tulleista seitsemällä todettiin koronavirustartunta.

Viime viikon perjantaina Skopjesta saapui Turkuun 49 matkustajaa, joista 43 testattiin. Kaikki matkustajat ohjattiin omaehtoiseen karanteeniin.

Viranomaiset ovat vastassa myös tänään Turkuun saapuvaa lentoa.

Viikon takainen lento oli ensimmäinen Skopjesta Turkuun yli kuukauden tauon jälkeen. Lennot keskeytettiin ensin Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätöksellä elokuun loppupuolella, minkä jälkeen lentoyhtiö Wizz Air jatkoi keskeytystä kaupallisista syistä.

Loppukesän aikana Skopjesta matkusti Turkuun useita koronavirustartunnan saaneita.

Jyväskylässä yli tuhat karanteenissa

Jyväskylän kaupunki antoi tänään uusia suosituksia, joilla pyritään hillitsemään koronaviruksen leviämistä.

Kaupunki muun muassa suosittelee, ettei Jyväskylässä järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia lokakuun aikana. Sisätiloissa pidettävissä yleisötilaisuuksissa osanottajamäärän suositellaan olevan puolet normaalista paikkamäärästä.

Jyväskylässä on kuluneella viikolla todettu 73 koronatartuntaa, joista suurin osa on seurausta viime viikolla ilmi tulleesta tartuntaryppäästä. Tartuntaryppään taustalla oli hengellisessä yksityistilaisuudessa tapahtunut joukkoaltistuminen. Lisäksi uusia tartuntoja on ilmennyt muun muassa nuorten ja harrastustoiminnan parissa.

Karanteenissa on tällä hetkellä yli 1 000 ihmistä, kaupunki kertoo.

Jyväskylän kaupungin mukaan myönteistä on, että tartuntojen alkuperästä pystytään yhä selvittämään yli 85 prosenttia. Kaupunki arvioi tartuntatilanteen olevan edelleen perustasolla, mutta lähellä siirtymistä kiihtymisvaiheeseen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut