Alle puolivuotiaan vauvan suuhun teipattiin tutti – huoltajille syytteet muun muassa törkeästä pahoinpitelystä

Alle puolivuotiaaseen vauvaan kohdistuneessa epäillyssä väkivaltarikoksessa on nostettu syytteet vauvan huoltajia vastaan, kertoo syyttäjä. Epäilynä on, että huoltajat teippasivat vauvan suuhun tutin. Teko tapahtui huhtikuussa Itä-Helsingissä sijaitsevassa asunnossa.

Huoltajia syytetään heitteillepanosta, törkeästä pahoinpitelystä sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Syyttäjä Heidi Nymanin mukaan vauvalle epäillään aiheutuneen tukehtumisvaara.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikaan, että vauva on mahdollisesti ollut hengenvaarassa.

– Esitutkinnassa selvisi, että alle kuuden kuukauden ikäiselle vauvalle oli teipattu tutti suuhun. Nimike tarkentui törkeäksi, koska tutin teippaamiseen liittyy tukehtumisvaara, jos vauva oksentaa tai pulauttaa, sanoi tiedotteessa tutkinnanjohtaja Jutta Antikainen.

Poliisin mukaan vauvalle ei kuitenkaan aiheutunut tapahtuneesta fyysisiä vammoja. Esitutkinnassa selvitettiin, oliko vauvalle annettu päihdyttäviä aineita, mutta vauvan elimistöstä ei löytynyt alkoholia tai huumaus- tai lääkeaineita.

Tapahtunut tuli poliisin tietoon, kun sivullinen henkilö teki ilmoituksen hätäkeskukseen.

Asiaa käsitellään myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut