Dresdenissä tapahtunutta puukotusta tutkitaan terroristisena hyökkäyksenä

Poliisin ja syyttäjäviranomaisten mukaan tutkinta johti epäillyn jäljille ja herätti kysymyksen islamistisesta hyökkäyksestä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Lokakuun alussa Saksan Dresdenissä tapahtunutta kuolemaan johtanutta puukotusta tutkitaan terroristisena hyökkäyksenä. Puukotuksesta epäilty syyrialaismies otettiin tiistaina kiinni.

20-vuotiaan syyrialaismiehen epäillään 4. lokakuuta hyökänneen kahden turistin kimppuun ja puukottaneen näitä. Toinen uhreista kuoli ja toinen haavoittui vakavasti.

Epäilty saapui Syyriasta Saksaan vuonna 2015 satojentuhansien muiden syyrialaisten pakolaisten tavoin. Saksalaislehti Der Spiegelin mukaan epäilty radikalisoitui vuonna 2017, jolloin poliisi luokitteli hänet vaaralliseksi. Miehen turvapaikkahakemus on hylätty, mutta häntä ei ole voitu palauttaa takaisin Syyriaan. Saksalaismedian mukaan mies oli vapautettu nuorten pidätyskeskuksesta syyskuun lopulla vain muutama päivä ennen Dresdenin hyökkäystä.

Poliisin ja syyttäjäviranomaisten mukaan tutkinta johti epäillyn jäljille ja herätti kysymyksen islamistisesta hyökkäyksestä. Saksalaislehti Bildin mukaan epäillyn dna:ta löytyi veitsestä, jonka poliisi löysi läheltä puukotuspaikkaa Dresdenin keskustasta. Epäillyn dna oli lehden tietojen mukaan jo aiemmin Saksan poliisin tietokannassa.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut