Kone onnistui parantamaan tulostaan – etenkin Kiina kehittyi vahvasti

Hissivalmistaja Kone onnistui kasvattamaan tulostaan heinä–syyskuussa, vaikka koronapandemian aiheuttama epävarmuus laski uuslaitemarkkinan kysyntää useimmilla alueilla. Huoltomarkkina oli melko vakaa maailmanlaajuisesti.

Koneen oikaistu liikevoitto nousi heinä-syyskuussa 339,8 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 321,9 miljoonaa. Liikevaihto vertailukelpoisin valuuttakurssein kasvoi 4,9 prosenttia.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth kuvailee kolmannen vuosineljänneksen tulosta kokonaisuudessaan vahvaksi mutta sanoo, että kehitys vaihteli alueittain ja liiketoiminnoittain.

– Kiina kehittyi erittäin vahvasti sekä liikevaihdon että tilausten osalta, hän sanoo tiedotteessa.

Muualla maailmassa tilanne parani edellisestä vuosineljänneksestä, mutta koronapandemia vaikutti edelleen ja epävarmuus kasvoi jälleen vuosineljänneksen loppua kohti.

Kone odottaa hyvää tulosta koko vuodelta vallitsevasta epävarmuudesta huolimatta.

– Tämä vuosi on tuonut eteemme runsaasti haasteita, mutta liiketoimintanäkymämme vuodelle 2020 ovat tällä hetkellä paremmat kuin mitä odotimme vuosineljännes sitten, Ehrnrooth toteaa.

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Media

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut