Ruotsin ja Tanskan hallitukset kaivavat kuvettaan pelastaakseen SAS:n

SAS kertoo, että Ruotsin ja Tanskan hallitukset ovat sopineet lisäävänsä rahoitustaan yhtiölle. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS kertoo, että Ruotsin ja Tanskan hallitukset ovat sopineet lisäävänsä rahoitustaan koronakriisistä kärsivälle yhtiölle.

SAS:ia on määrä pääomittaa 12 miljardilla Ruotsin kruunulla (1,16 miljardilla eurolla). Lisäksi pakettiin kuuluu SAS:n velkojen muuntamista yhtiön osakkeiksi 2,25 miljardin kruunun edestä.

Järjestelyn seurauksena sekä Ruotsin että Tanskan omistusosuus SAS:ssa nousee 21,8 prosenttiin. Aiemmin Ruotsin osuus on ollut 14,8 prosenttia ja Tanskan 14,2 prosenttia.

Useat muut valtiot ovat tukeneet kansallisia lentoyhtiöitään. Esimerkiksi saksalaista Lufthansaa on pääomitettu yhdeksällä miljardilla eurolla.

Myös Suomessa valtio on pääomittanut Finnairia . Yhtiö järjesti kesällä 500 miljoonan euron osakeannin. Finnair ilmoitti tiistaina vähentävänsä 700 työpaikkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut