Kirjailija Tommi Kinnuselle myönnettiin Minna Canth -palkinto

Kinnusen neljäs romaani Ei kertonut katuvansa ilmestyi syyskuussa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Minna Canth -palkinto on tänä vuonna myönnetty kirjailija ja opettaja Tommi Kinnuselle. Neljättä kertaa jaettava palkinto myönnetään ihmiselle, joka on työllään innostanut rakentamaan parempaa Suomea.

Palkintoraadin mukaan Kinnunen on taitava ja monipuolinen kirjailija kuten palkinnolle nimensä antanut Minna Canth. Kinnusen tuotanto on ilmaisultaan rikasta, minkä lisäksi se antaa äänen vaiennettujen kertomuksille.

– Vaikka Kinnusen romaanit kertovat Suomesta ja liittyvät Suomen historiaan, niiden henkilöhahmot puhuttelevat lukijoita kansallisuusrajoista välittämättä, raati toteaa.

Kinnusen neljäs romaani Ei kertonut katuvansa ilmestyi syyskuussa. Teos kuvaa neljän naisen kotimatkaa poltetun Lapin halki toisen maailmansodan jälkeisessä Suomessa.

Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Sen myöntää Suomen Messusäätiö.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut