Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yön uutiskooste | Ministerit koolle tietomurron takia – talviaika alkoi: muista tarkistaa kellosi

Sisäministeri Ohisalo Ylelle: Avainministerit koolle Vastaamon tietomurron takia

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo Ylelle, että avainministerit tullaan kutsumaan pikaisesti koolle Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron takia. Hän kertoo, että keskusteluja on jo ehditty hieman käydä.

Ohisalo sanoo, että tekijät on tärkeä saada kiinni nopeasti, jotta kiristysvyyhti voidaan pysäyttää.

Vastaamo kertoi keskiviikkona joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi, jolloin osan sen asiakkaista luottamuksellisia tietoja oli joutunut vääriin käsiin. Lauantaina kerrottiin, että useat ihmiset ovat saaneet henkilökohtaisia kiristysviestejä tietomurtoon liittyen.

Autoilun päästöjen vähentämisessä kaikki keinot ovat yhä pöydällä, sanoo ilmastoministeri Krista Mikkonen

Hallitus on kovan paikan edessä, kun se lähikuukausina päättää, miten liikenteen päästöjä yritetään vähentää.

STT:n haastattelussa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoo suhtautuvansa avoimesti kaikkiin keinoihin, joilla päästöjä saadaan todennetusti vähennettyä. Päätöksiä siitä, että joku keino jätettäisiin käyttämättä, ei hänen mukaansa ole vielä tehty.

Hallitus päättää alkuvuonna keinoistaan päästötavoitteensa saavuttamiseksi. Ensi viikon tiistaina oman raporttinsa antaa alan toimijoista ja asiantuntijoista koostuva työryhmä.

Yksi tutkimisen arvoisista keinoista on Mikkosen mielestä liikenteen päästökauppajärjestely.

Talviaika alkoi, muutoksia kellojen siirtelyyn tuskin luvassa

Suomessa on jälleen siirrytty niin kutsuttuun normaali- eli talviaikaan. Kelloja on siirretty yöllä tunnilla taaksepäin.

Viisareiden siirtelemistä jatketaan todennäköisesti vielä pitkään, koska aloite siitä luopumisesta ei ole edennyt EU:n päätöksentekokoneistossa.

Euroopan komissio on ehdottanut kesäajasta luopumista, ja Euroopan parlamentti äänesti asian puolesta viime vuonna. Muutos ei ole kuitenkaan edennyt sen pidemmälle, koska EU-maita edustava neuvosto ei ole käsitellyt asiaa.

Asiaa tuskin edistetään lähiaikoina, koska monella EU-jäsenmaalla ei ole riittävää kiinnostusta asiaan. Suomi on yksi harvoista, joita muutos todella innostaisi.

YK:n ydinasekieltosopimus on astumassa voimaan - ydinasevaltiot tosin jättäytyivät ulkopuolelle

YK:n ydinaseet kieltävä sopimus on astumassa voimaan. Se keräsi 50 tarvittavaa ratifiointia lauantaina, kun Honduras liittyi mukaan sopimukseen.

Vuonna 2017 YK:ssa hyväksytyn sopimuksen on määrä tulla voimaan 90 päivän kuluttua eli ensi vuoden tammikuussa.

Ydinasekieltosopimuksen ulkopuolelle ovat jättäytyneet muun muassa kaikki ydinasevaltiot, esimerkiksi Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Kiina ja Venäjä.

Ydinasekieltosopimus on kansainvälinen ydinaseet täysin kieltävä sopimus. Se kieltää esimerkiksi ydinaseiden käytön, valmistuksen ja hallussapidon.

Myöskään Suomi ei ole ratifioinut sopimusta.

Britannian pääministerin uskotaan odottavan Yhdysvaltojen vaalitulosta ennen brexit-päätöstään, sanoo entinen EU-suurlähettiläs

Britannian pääministerin Boris Johnsonin uskotaan odottavan Yhdysvaltojen vaalitulosta ennen kuin hän tekee päätöksen maansa mahdollisesta sopimuksettomasta EU-erosta, sanoo Britannian entinen EU-lähettiläs.

Ex-lähettiläs Ivan Rogers kertoi Observer-lehdelle, että näin uskovat useiden Euroopan maiden johtohahmot. Neuvottelut Britannian ja EU:n tulevista taloussuhteista ovat olleet takkuisia. Torstaina neuvottelut nytkähtivät taas käyntiin sen jälkeen kun Britannia katkaisi ne viime viikolla.

Rogersin mukaan Johnson ajaa maansa sopimuksettomaan eroon todennäköisemmin, jos brexitistä innostunut presidentti Donald Trump valitaan toiselle kaudelle.

Samsungin hallituksen puheenjohtaja Lee Kun-hee on kuollut 78-vuotiaana

Eteläkorealaisen elektroniikkajätti Samsungin hallituksen puheenjohtaja Lee Kun-hee on kuollut 78-vuotiaana, yhtiö kertoo. Leen kerrotaan kuolleen sunnuntaina.

Lee sai sydänkohtauksen vuonna 2014, minkä jälkeen hänen poikansa Lee Jae-yong on käytännössä johtanut jättiyhtiötä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Samsung on selvästi suurin perhejohtoinen yhtiö Etelä-Koreassa. Niillä on merkittävä asema maan talouselämässä.

Viime kauden mestari Liverpool nousi sarjakakkoseksi

Englannin Valioliigassa jalkapallojoukkue Liverpool nousi sarjassa toiseksi aivan Evertonin hännille voitettuaan Sheffield Unitedin lauantai-illan pelissä.

Liverpoolilaiset kukistivat Sheffieldin 2–1.

Ottelun ensimmäisen maalin teki rangaistuspotkusta Sheffieldin norjalaispelaaja Sander Berge.

Liverpoolin Roberto Firmino tasoitti pelin 41. minuutilla. Tauolle siirryttiin 1–1-lukemissa.

Toisella jaksolla Liverpoolin 63. minuutilla tekemä maali hylättiin VAR-tarkistuksella. Minuuttia myöhemmin joukkue iski jälleen, ja Diogo Jota vei joukkueen 2–1-johtoon.