Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehti: Britannian terveydenhuollon työntekijät saavat koronarokotteen ennen joulua – Roomassa ja Napolissa väkivaltaisia koronarajoitusten vastaisia mielenosoituksia

Britanniassa maan julkisen terveydenhuollon (NHS) työntekijät saavat koronarokotuksen ennen joulua, kertoo brittiläinen Mail on Sunday -lehti.

Lehden mukaan hallitus on jo valmistellut lakiesityksen, joka sallisi Britannian ohittaa EU:n rokotteiden hyväksymisprosessin, jos turvallinen ja tehokas rokote saadaan käyttöön ennen kuin brexitin jälkeinen siirtymäaika päättyy vuoden lopussa.

Lehti perustaa tietonsa sähköpostiin, jonka NHS:n johtoon kuuluva henkilö oli lähettänyt alaisilleen. Siinä hän kehottaa kaikkia käymään influenssarokotuksessa, jotta he voivat ottaa koronarokotuksen mahdollisesti jo joulukuun alussa.

Britannian pääministeri Boris Johnson on toivonut, että rokotukset alkaisivat mahdollisimman pian, jotta koronan toisen aallon pahoin runtelema maa säästyisi täydelliseltä koronasululta.

Italiassa ennätysmäärä uusia tartuntoja

Italiassa tiukennetaan koronarajoituksia. Maassa on rekisteröity ennätysmäärä uusia tartuntoja, liki 20 000.

Uusien määräysten mukaan kaikki elokuvateatterit, kuntosalit ja uimahallit suljetaan huomenna. Ravintoloiden ja baarien on huomisesta alkaen lopetettava tarjoilu jo iltakuudelta, kerrotaan pääministeri Giuseppe Conten kansliasta.

Italia kuuluu koronan pahiten runtelemiin maihin Euroopassa. Maassa on todettu yli 8 300 koronatartuntaa miljoonaa asukasta kohti ja viruksen seurauksena on kuollut 616 ihmistä miljoonaa asukasta kohti, kertoo tilastosivusto Worldometer. Suomessa vastaavat luvut ovat runsaat 2 600 ja 64.

Worldometerin luvuissa on ajoittain havaittu epäjohdonmukaisuuksia.

Italiassa rajuja mielenosoituksia

Roomassa parisataa uusia koronarajoituksia vastustanutta mielenosoittajaa otti sunnuntain vastaisena yönä väkivaltaisesti yhteen mellakkapoliisin kanssa. Mielenosoittajat polttivat roskapönttöjä ja paiskoivat poliiseja kivillä ja ilotulitteilla.

Ainakin seitsemän mielenosoittaja otettiin kiinni. Kyseessä oli jo toinen väkivaltaiseksi ryöstäytynyt koronarajoitusten vastustajien mielenosoitus Italiassa viikonlopun aikana. Lauantaina Napolissa maan eteläosassa oli niin ikään yhteenotto poliisin ja protestoijien välillä.

Kevään kaksi kuukautta kestäneet koronasulut saivat Italian talouden vajoamaan pahimpaan taantumaan sitten toisen maailmansodan. Italian viranomaiset ovat toisen aallon aikana yrittäneet välttää valtakunnallisia sääntöjä ja pyrkineet estämään tartuntojen leviämistä alueellisilla säännöksillä.

Pencen kansliapäälliköllä korona

Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen kansliapäällikkö on saanut koronatartunnan. Sen paremmin Pence kuin hänen vaimonsakaan eivät ole saaneet tartuntaa, ja heidän koronatestinsä ovat negatiivisia.

Kansliapäällikkö Marc Short jää karanteeniin ja auttaa tartuntaketjun jäljittämisessä, sanoi Pencen edustaja Devin O'Malley lausunnossaan.

Pence aikoo jatkaa vaalikampanjointiaan normaaliin tapaan.

Koko joukko Valkoisen talon työntekijöitä, kuten myös presidentti Donald Trump on sairastanut koronan. Tästä huolimatta Trump on vähätellyt virusta ja kehottanut osavaltioita ajamaan alas koronarajoituksia, jotta talous voi elpyä.

Yhdysvalloissa on raportoitu jo 224 000 koronaan liittyvää kuolemaa.