Poliisi ampui veistä kantaneen mustan miehen, Philadelphiassa leimahti

Yhdysvaltojen Philadelphiassa leimahti tiistaina ja edeltävänä yönä mielenosoituksia ja väkivaltaisia yhteenottoja sen jälkeen, kun poliisi oli ampunut veistä kantaneen nuoren mustan miehen.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan poliisit ampuivat miehen maanantaina, kun hän ei suostunut pudottamaan veistään. Miehen äiti yritti pidätellä häntä, mutta ei onnistunut. Tilanne tallentui kännykkävideolle.

Omaiset vaativat poliisilta selitystä, miksei miestä edes yritetty taltuttaa etälamauttimella, ennen kuin häntä ammuttiin kymmenen kertaa. Heidän mukaansa 27-vuotias mies kärsi mielenterveysongelmista.

Yön aikana leimahtaneissa väkivaltaisuuksissa loukkaantui noin 30 poliisia. Poliisilaitoksen tiedottajan mukaan useimmat saivat vammoja mellakoitsijoiden heittelemistä kivistä.

Yhdysvalloissa on tänä vuonna nähty useita poliisiväkivallasta alkunsa saaneita mielenosoituksia ja levottomuuksia. Philadelphian poliisilaitoksen johtaja Danielle Outlaw lupasi, että tapahtuma selvitetään.

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Media

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut