Ruokaravintoloihin on tulossa kevyemmät koronarajoitukset kuin pubeihin ja yökerhoihin – huoltoasemien ravintolat vapautetaan aukiolorajoituksista

Torstaina iltapäivällä kerrotaan uutta tietoa mahdollisista ravintoloiden toiminnan rajoituksista. Arkisto/Outi Paappanen

STT, Tommi Salo

Valtioneuvosto on päättänyt ravintoloiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta marraskuun alusta helmikuun loppuun asti.

Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi iltapäivän koronatiedotustilaisuudessa, että ravintolat jaetaan jatkossa kahteen eri ryhmään. Ruokaravintoloihin tulevat kevyemmät koronarajoitukset kuin pubeihin ja yökerhoihin.

Kiurun mukaan rajoituksia on tarkoitus tehdä alueellisesti. Ravintoloille on tulossa neliportainen malli epidemiatilanteen mukaan.

Jos maakunta olisi nollan koronatartunnan alue, ravintoloille asetetut erityisrajoitukset voitaisiin Kiurun mukaan poistaa kokonaan.

Aukiolorajoitukset eivät Kiurun mukaan koskisi polttonesteiden jakeluasemien yhteydessä olevia ravintoloita. Näin turvattaisiin raskaan liikenteen toimivuus Suomessa.

Ravintoloiden aukioloaikojen rajoitukset eivät koske myöskän ulkomaan liikenteessä olevia lentokoneita ja laivoja.

Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa alkoholijuomien anniskelu pitää lopettaa nykyiseen tapaan viimeistään kello 22 ja muualla Suomessa viimeistään kello 24.

Ravintoloiden aukioloaikojen rajoituksia väljennetään siten, että rajoitusten kohteena olevat liikkeet saadaan avata esimerkiksi yökahvilana yhden tunnin kiinniolon jälkeen.

– Koronavirus leviää olosuhteissa, joissa ääntä korotetaan eikä turvavälejä pidetä. Tältä osin ravintoloiden aukiolon rajoittaminen on osoittautunut varsin tehokkaaksi toimenpiteeksi, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoi tiedotustilanteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut