Yhdysvalloissa yli 94 000 uutta koronatartuntaa viimeisen vuorokauden aikana – Times: Britanniassa pääministerin odotetaan kertovan uusista koronarajoituksista maanantaina

Yhdysvalloissa koronavirustilanne pahenee entisestään. Viimeisen 24 tunnin aikana maassa on vahvistettu 94 125 uutta tartuntaa, kertoo baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seuranta. Luku kuvaa tilannetta torstai-illasta perjantai-iltaan paikallista aikaa.

Kyseessä on korkein 24 tunnin aikana tilastoitu tartuntamäärä pandemian aikana. Edellinen ennätys on torstailta, jolloin uusia tartuntoja oli yli 91 000.

Yhdysvalloissa jo yli yhdeksän miljoonaa ihmistä on saanut koronavirustartunnan. Virukseen liittyviä kuolemia on lähes 230 000. Yhdysvalloissa on tilastoitu määrällisesti eniten tartunnan saaneita ja virukseen liittyviä kuolemia maailmassa. Maassa on noin 328 miljoonaa asukasta.

Britanniassa uusia rajoituksia voimaan keskiviikkona?

Britanniassa pääministeri Boris Johnsonin odotetaan kertovan uusista koronaviruspandemiaan liittyvistä rajoituksista maanantaina, kertoo Times-lehti . Sen mukaan uusien rajoitusten taustalla on erityisesti huoli maan sairaaloiden kapasiteetista tartuntamäärien noustessa.

Timesin tietojen mukaan mahdollisten uusien rajoitusten myötä kiinni menisivät lähes kaikki muut palvelut paitsi keskeiset kauppaliikkeet ja koulutukseen liittyvät toimijat päivähoidosta yliopistoihin. Rajoitusten olisi määrä tulla voimaan keskiviikkona ja jatkua joulukuun alkuun. Timesin lähteen mukaan rajoitusten käyttöönotosta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä, mutta tilannetta pidetään huolestuttavana.

– Koronavirustartuntojen määrä nousee joka puolella maata ja sairaaloilla on vaikeuksia selviytyä, korkean tason lähde maan hallinnosta sanoi Timesille.

Perjantaina maassa tilastoitiin yli 24 000 uutta tartuntaa ja noin 270 virukseen liittyvää kuolemaa.

Noin 66 miljoonan asukkaan Britanniassa koronatartuntoja on todettu yhteensä lähes 993 000, kertoo Johns Hopkins -yliopiston seuranta. Virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu noin 46 300.

Barcelonassa levo ttomuuksia koronarajoitusten vuoksi

Espanjan toiseksi suurimmassa kaupungissa Barcelonassa mielenosoittajat ottivat perjantaina yhteen poliisin kanssa, kertoo uutistoimisto AFP. Mielenosoittajat protestoivat uusia rajoituksia ja ulkonaliikkumiskieltoa vastaan. Lisäksi viranomaiset olivat kieltäneet ihmisiä poistumasta kaupungista koronavirustilanteen vuoksi.

Paikallisen poliisin mukaan 700 ihmistä osoitti mieltään, ja myöhemmin noin 50 ihmisen ryhmä oli alkanut heitellä "vaarallisilla esineillä" poliiseja. 20 poliisia loukkaantui yhteenotoissa, 12 ihmistä pidätettiin ja useat poliisin ajoneuvot vaurioituivat.

Myös Pohjois-Espanjassa sijaitsevassa Burgosissa oli väkivaltaisia levottomuuksia, kun useat kymmenet nuoret mielenosoittajat heittivät pulloilla ja kivillä poliiseja sekä sytyttivät roskakoreja palamaan.

Yli 46 miljoonan asukkaan Espanjassa asetettiin heinäkuussa monia rajoituksia, kun koronavirustartunnat lähtivät uudelleen nousuun. Kataloniassa baarit ja ravintolat suljettiin lokakuun puolivälissä.

Johns Hopkins -yliopiston mukaan maassa on lähes 1,2 miljoonaa ihmistä saanut koronavirustartunnan ja virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu yli 35 000.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut