Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhäinpäivää vietetään pilvisessä ja lauhassa säässä – syksyn kylmin lämpötila mitattiin Enontekiöllä

Pyhäinpäivän säästä on tulossa pilvinen ja lauha. Maan etelä- ja länsiosissa lämpötilat nousevat tänään 5–10 asteen paikkeille, kertoo meteorologi Anja Häkkinen Ilmatieteen laitokselta.

Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Kainuussa lämpötilat ovat tänään nollan tuntumassa, Lapissa on pikkupakkasta.

Vettä sataa iltapäivällä lähinnä maan länsiosassa Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Heikkoja sadekuuroja voi tulla myös Uudellamaalla. Etelän puoleinen tuuli voimistuu päivän aikana.

– Illalla sateet ovat enemmän Keski-Suomessa, ja Lappiin leviää heikkoja lumisateita, Häkkinen kuvailee.

Ensi viikon alussa runsaita sateita

Häkkisen mukaan nyt on selvästi lämpimämpää kuin tavallisesti tähän aikaan vuodesta. Hän kertoo, että 5–6 plusastetta olisi Helsingissä tavanomainen päivän ylin lämpötila tähän vuodenaikaan. Ennusteen mukaan tänään on noin viisi astetta sitä lämpimämpää.

Forecan ennusteen mukaan lämpötila voi ensi viikon alussa kohota paikoin jopa 13 asteen tienoille. Forecan meteorologin Anna Latvalan mukaan matalapaine tuo Suomeen runsaita sateita maanantain ja tiistain aikana.

– Merellä etelän ja lounaan välinen tuuli voimistuu maanantain aikana todennäköisesti myrskyksi asti. Puuskat ovat merellä voimakkaita, jopa yli 25 metriä sekunnissa, Latvala sanoo Forecan verkkosivuilla.

Enontekiöllä 20 pakkasastetta rikki

Syksyn tähän mennessä kovimmat pakkaslukemat mitattiin tänään aamuyöllä Lapissa Enontekiöllä. Lämpötila laski 20,5 astetta pakkaselle puoli viiden aikaan aamulla Enontekiön lentoaseman havaintoasemalla, Häkkinen kertoo.

Aiemmin syksyn kylmin mittaustulos oli 17 pakkasastetta, ja se kirjattiin samalla havaintoasemalla perjantaina.