Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes miljoona ihmistä on evakuoitu uuden taifuunin tieltä Filippiineillä – edellisestä hirmumyrskystä on vain viikko

Filippiineillä evakuoitiin lauantaina lähes miljoona ihmistä lähestyvän taifuunin tieltä. Goni-taifuunin odotetaan iskevän sunnuntaiaamuna paikallista aikaa Catanduanesin saarelle ja jatkavan sieltä matkaa Luzoniin, joka on Filippiinien suurin saari.

Taifuunin rantautuessa Catanduanesin saarelle tuulen nopeus voi olla pahimmillaan lähes 57 metriä sekunnissa. Saarivaltion viranomaiset ovat varoittaneet myös voimakkaiden sateiden aiheuttamista vaarallisista tulvista ja maanvyörymistä.

Goni koettelee Filippiinejä vain viikko sen jälkeen, kun Molave-taifuuni iski samalle alueelle. 22 ihmistä sai Molaven vuoksi surmansa Filippiineillä.

Taifuuni rantautuu alueelle, missä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä. Koronaviruspandemia on vaikeuttanut ihmisten evakuointia, mutta koronan takia tyhjänä olevat koulurakennukset ja kuntosalit on saatu valjastettua hätäsuojiksi virallisten evakuointikeskusten lisäksi.

Gonin ennustetaan heikentyvän sen jälkeen, kun se siirtyy Luzonin saarelta Etelä-Kiinan merelle paikallista aikaa maanantaiaamuna.

––––––––

Korjattu klo 16.39: Kyseessä on Luzonin saari, ei Luzon saari.