Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Egeanmeren rannikon maanjäristyksen jäljiltä löydetty lisää surmansa saaneita

Egeanmeren rannikon perjantaisen maanjäristyksen takia surmansa saaneiden määrä on jälleen noussut. Turkissa on nyt löydetty yhteensä lähes 60 ihmistä kuolleena maanjäristyksen jäljiltä, ja etsinnät jatkuvat yhä.

Järistyksessä loukkaantui Turkissa viranomaisten mukaan yli 900 ihmistä, ja yli 200 ihmistä on sairaalassa.

Lähes 6 000 pelastustyöntekijää on tehnyt yötä päivää töitä perjantaista lähtien uhrien auttamiseksi. Mahdollisesti selviytyneitä on etsitty Izmirissä sortuneista rakennuksista. Yhteensä sadat rakennukset vaurioituivat, mutta suurimmassa osassa vauriot ovat pienehköjä.

Aika ajoin kaivuutyöt on keskeytetty ja kaikki ovat kuunnelleet hiljaisuudessa, kuuluuko raunioista elonmerkkejä. Esimerkiksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, 33 tuntia järistyksen jälkeen, raunioista löytyi 70-vuotias mies, joka toimitettiin sairaalaan.

Monet ovat siirtyneet telttamajoitukseen, sillä viranomaiset ovat varoittaneet asukkaita, ettei koteihin ole turvallista palata. Pahiten kärsineillä alueilla muun muassa puistoihin ja vanhalle jalkapallostadionille on pystytetty yhteensä tuhansia telttoja.

Kreikka on ilmoittanut kahdesta kuolonuhrista. Kuolonuhrit olivat teini-ikäisiä, jotka olivat matkalla kotiin koulusta, kun järistyksen aiheuttama mini-tsunami iski Samoksen saarelle.

Maanjäristystä on seurannut lukuisia jälkijäristyksiä. Perjantain järistys oli niin voimakas, että se tuntui Istanbulissa ja Ateenassa asti.

Uutistoimisto AFP:lle puhunut, telttamajoitukseen siirtynyt Ismail Energin, 73, kertoo suojanneensa irtaimistoaan jo ennakkoon, eikä mitään rikkoutunut järistyksessä. Hän ei kuitenkaan usko voivansa palata kotiin jälkijäristysten vuoksi ehkä yli kahteen viikkoon.