Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Egeanmeren maanjäristyksen raunioista pelastettiin elossa kaksi lasta

Egeanmeren perjantaisen maanjäristyksen uhriluku on noussut Turkissa 85:een. Järistyksessä on loukkaantunut yli 960 ihmistä. Pelastustyöt järistyksen jäljiltä jatkuvat nyt neljättä päivää. CNN Türkin mukaan raunioista on löydetty vielä elossa olevia ihmisiä, muun muassa kolmevuotias tyttö.

– Olen niin onnellinen, rukouksiini on vastattu, kuvasi pelastuneen tytön isoäiti paikalliselle televisiokanava TRT:lle.

Raunioista on löytynyt elossa myös toinen lapsi, 14-vuotias tyttö. Hänet löydettiin raunioista 58 tuntia maanjäristyksen jälkeen.

Lähes 6 000 pelastustyöntekijää teki viikonloppuna yötä päivää töitä, kun mahdollisia eloonjääneitä etsittiin Izmirissä sortuneista rakennuksista. Sadat rakennukset vaurioituivat, mutta suurimmassa osassa vauriot ovat pienehköjä.

Useat nukkuvat yhä teltoissa

Egeanmerellä tapahtui perjantaina maanjäristys, jonka voimakkuus oli noin 7,0. Järistys ravisteli niin Turkkia kuin Kreikkaa. Kreikka on ilmoittanut kahdesta kuolleesta. He olivat teini-ikäisiä koululaisia.

Turkissa maanjäristys aiheutti tuhoja etenkin yhdessä maan suurimmista kaupungeista Izmirissä ja sen lähialueilla. Tuhannet asukkaat ovat joutuneet viettämään yönsä teltoissa, koska heidän kotinsa ovat romahtaneet.

Turkin pelastus- ja hätätilaviranomaisen AFADin mukaan alueella on ollut yli 1 000 jälkijäristystä perjantain jälkeen.