Puolustusministeri Kaikkosen mielestä viimeinen Mannerheim-ristin ritari voisi saada valtiolliset hautajaiset

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt osallistui Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin vuonna 2014 kenraali Mika Peltosen seurassa. Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mielestä eilen kuolleelle Mannerheim-ristin ritarille Tuomas Gerdtille voisi ajatella valtiollisten hautajaisten järjestämistä. Kaikkosen mukaan Gerdtin hautajaiset ovat yhden aikakauden päätös.

Gerdt oli viimeinen elossa ollut Mannerheim-ristin ritari.

Ministeri sanoo puolustusministeriön viestinnän välittämässä lausunnossaan, että jos valtiollisiin hautajaisiin päädytään, ne olisivat tässä tapauksessa kunnianosoitus Gerdtin lisäksi kaikille muillekin sotiemme veteraaneille.

Ministeri kuitenkin painottaa, että aiheesta on keskusteltava myös omaisten kanssa ja että valtiolliset hautajaiset ovat valtioneuvoston kanslian asia. Valtioneuvoston kansliassa asia ei ole STT:n tietojen mukaan valmisteilla.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut