Marraskuun kaikkien aikojen lämpöennätys rikkoutui Porissa – myrskyn jäljiltä sähköttä puolenpäivän maissa yhä noin 4 000 asiakasta

Kovat tuulet riepottelivat varsinkin Suomen länsiosia. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Suomen kaikkien aikojen marraskuun lämpöennätys rikkoontui viime yönä Porin lentoasemalla. Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä uuden lämpöennätyksen olevan 14,7 astetta.

Sääpalveluyritys Foreca kertoi aiemmin aamulla mitanneensa 14,6 astetta viime yönä Porin lentoasemalla.

Suomen aiempi marraskuun lämpöennätys oli mitattu tasan viisi vuotta sitten Kemiönsaaressa, jolloin mittari näytti 14,3 astetta.

Maanantaina Pohjanmaalla riehunut myrsky on edennyt yön aikana kohti itää. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan Suomessa oli tiistaina kello 12.20 yhteensä 4 016 asiakasta ilman sähköä.

Vaasan seudulla ja Pattijoella vedenkorkeudet nousevat

Suomen ympäristökeskuksen (Syke) hydrologien Twitter-tilillä kerrotaan, että maanantain myrskyn suurimmat sateet tulivat Meri-Lappiin ja Pohjanmaalle kapealle rannikkokaistaleelle. Twiitissä huomautetaan, että Vaasan seudulla ja Pattijoella veden korkeudet nousevat viime viikkoisten tulvahuippujen tasolle.

Syken tulvavaroitukset ovat voimassa tänään ja huomenna Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Pudasjärvellä sekä Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Varoitusalueella joet voivat tulvia pelloille ja katkaista teitä. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla tulvavesi voi uhata rakennuksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut