Syyttäjä vaatii elinkautista Oulun Kaukovainion veriteosta – syytetty pitää tekoa tappona

Oulun käräjäoikeudessa puidaan Kaukovainion kaupunginosassa tehtyä surmaa. TIMO HEIKKALA / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeutta murhasta noin 30-vuotiaalle miehelle, joka syytteen mukaan surmasi samanikäisen tuttavansa Oulun Kaukovainion kaupunginosassa.

Veriteko tapahtui toukokuun lopussa. Ruumis löydettiin kevyen liikenteen väylältä. Poliisi otti epäillyn kiinni tapahtumapaikan läheltä.

Syytteen mukaan mies surmattiin lyömällä useita kertoja veitsellä. Eri puolilla ruumista oli kaikkiaan yhdeksän haavaa. Kuolemaan johti syytteen mukaan rintakehään osunut veitsenisku, joka aiheutti syvän viiltohaavan. Syyttäjän mukaan mies surmattiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla tavalla.

Syytetty myöntää surmanneensa toisen miehen, mutta kiistää syyllistyneensä murhaan. Hänen mukaansa teko oli suunnittelematon, kiihtymystilassa tehty tappo.

Syytetyn kirjallisesta vastauksesta oikeudelle ilmenee, että miesten välillä oli ollut riitoja. Syytetty oli kokenut, että toinen mies oli nöyryyttänyt, solvannut ja haukkunut häntä sekä pilannut hänen maineensa.

Veritekoon johti syytetyn mukaan tilanne, jossa toinen mies lähestyi häntä huutaen ja solvaten. Tuolloin syytetty kertoo ottaneensa veitsen repustaan ja lyöneensä miestä sillä.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan syytetty oli edellisenä päivänä pahoinpidellyt samaa miestä veitsellä. Syytetty myöntää tapelleensa riitakumppaninsa kanssa, mutta kiistää tuolloin lyöneensä tätä veitsellä.

Juttua käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa torstaina.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut