Etyjin tarkkailijaryhmän johtaja syyttää Trumpia törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä

Tarkkailijaryhmän johtaja varoittaa, että Trumpin toistuvat ja perättömät syytökset voivat saada laajoja seuraamuksia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijaryhmän johtaja Michael Link syyttää Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä, sen jälkeen kun Trump esitti väitteitä vaalivilpistä ja vaati ääntenlaskun keskeyttämistä.

Link sanoi Stuttgarter Zeitung -lehdelle pitävänsä hyvin huolestuttavana, että Trump esitti väitteensä ja vaatimuksensa Valkoisesta talosta käsin, ympärillään kaikki presidentin virkaan kuuluva seremonia ja kunnianosoitukset.

– Se oli törkeää virka-aseman väärinkäyttöä, Link sanoi ja toisti Etyjin kannan, jonka mukaan väitteet vaalivilpistä ovat perättömiä.

Link varoitti, että Trumpin toistuvat ja perättömät syytökset voivat saada laajoja seuraamuksia.

– Vaara on, että Yhdysvallat ei enää pysty vangitsemaan Trumpin vapaaksi päästämää pullon henkeä. Vaikka hän myöntäisi tappionsa ja luopuisi vallasta, voivat hänen kannattajansa nähdä väkivallan laillisena keinona, koska he kokevat, ettei heillä ole demokraattista edustusta.

Se vaara yltää pitkälle yli vaalien, Link sanoi. Etyjin tarkkailijaryhmä julkisti jo keskiviikkona lausunnon todeten, ettei Trumpin vaalivilppisyytöksille ole näyttöä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut