Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden ääntenlaskennasta: Pysykää rauhallisina ja odottakaa vaalitulosta

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden on kehottanut kansalaisia odottamaan rauhallisina ääntenlaskun valmistumista. Biden puhui medialle lyhyesti kotikaupungissaan Wilmingtonissa Delawaressa.

– Pyydän kaikkia pysymään rauhallisina. Prosessi toimii. Ääntenlaskua suoritaan loppuun ja tiedämme tuloksen pian, Biden sanoi.

Biden toisti puheessaan aiemman viestinsä siitä, että uskoo voittavansa vaalit, kunhan kaikki äänet on laskettu.

– Meillä ei ole mitään epäilystä sen suhteen, että kun kaikki äänet on laskettu, minut ja senaattori Harris julistetaan voittajiksi, Biden sanoi viitaten varapresidenttiehdokas Kamala Harrisiin.

Ääntenlasku on edelleen kesken useissa vaa'ankieliosavaltioissa. Istuvan presidentin Donald Trumpin vaalikampanja on aloittanut oikeustoimia useissa osavaltioissa.

Esimerkiksi New York Timesin , Washington Postin ja useiden muiden medioiden ennusteiden mukaan Bidenilla on nyt takanaan 253 valitsijaa ja Trumpilla 214. Presidentinvaalien voittaja tarvitsee taakseen 270 valitsijaa.