Eta-myrsky kylvi tuhoa pitkin Keski-Amerikkaa, Kuuba valmistautuu myrskytuhoihin

Hondurasissa rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Keski-Amerikan maita ja Meksikoa moukaroinut voimakas Eta-myrsky on aiheuttanut kuolonuhreja ja tuhoa useiden valtioiden alueilla. Meksikon ja Guatemalan ohella kuolonuhreista ja myrskytuhoista on raportoitu Hondurasissa, jossa 23 ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa. Lisäksi Panamassa 17 ihmisen kerrotaan kuolleen ja 68:n olevan kateissa.

Hondurasissa on käynnissä 50 000 pelastustyöntekijän operaatio, jota tukemaan Guatemala ja Yhdysvallat ovat lähettäneet helikoptereitaan. Hondurasin toiseksi suurin kaupunki San Pedro Sula on tulvavesien tärvelemällä alueella.

Viranomaisten mukaan myrskytuhot ovat vaikuttaneet yli 1,7 miljoonaan ihmiseen ja yli miljoonaan kotiin 9,5 miljoonan asukkaan maassa.

Aiemmin kerrottiin noin 150 ihmisen kuolleen tai kadonneen Guatemalassa, minkä lisäksi naapurissa sijaitsevassa eteläisen Meksikon Chiapasin osavaltiossa vähintään 20 ihmistä on kuollut. Myrskytuhot osuivat lähinnä alkuperäisväestön asuttamalle köyhälle alueelle Meksikossa.

Merellä voimaansa jälleen kasvattaneen Etan arvellaan rantautuvan Kuubaan sunnuntaina paikallista aikaa. Kuuban hallitus on määrännyt vaarassa olevat alueet hälytystilaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut