Venäläinen sotilashelikopteri ammuttiin alas Armeniassa, kaksi kuoli – Azerbaidzhan pyytää anteeksi tapahtunutta

Armenian hätätilaministeriö on julkaissut handout-kuvia, joissa on kerrottu olevan alasammutun venäläiskopterin jäänteet. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäläinen sotilashelikopteri on ammuttu alas maanantaina Armeniassa lähellä Azerbaidzhanin rajaa. Asiasta kertoo Venäjän puolustusministeriö.

Alasammutussa Mi-24-tyypin helikopterissa oli kolmen hengen miehistö, joista kaksi kuoli ja kolmas loukkaantui. Loukkaantunut on evakuoitu kopterin putoamispaikalta.

Azerbaidzhanin ulkoministeriö julkaisi maanantai-iltana lausunnon, jossa se myönsi ampuneensa helikopterin alas ja pyysi tapahtunutta anteeksi. Azerbaidzhanin mukaan alasampuminen oli vahinko eikä sitä ollut suunnattu Venäjää vastaan.

Ampuminen tapahtui lähellä Nahitsevania

Venäjällä on Armeniassa sotilastukikohta, mutta maa on ollut väleissä myös Azerbaidzhanin kanssa.

Armenia ja Azerbaidzhan ovat vuosikausia kiistelleet Vuoristo-Karabahin alueen hallinnasta. Taistelut maiden välillä leimahtivat syyskuun lopussa.

Helikopterin alasampuminen tapahtui lähellä Nahitsevanin aluetta, joka on Azerbaidzhanille kuuluva alue Armenian, Iranin ja Turkin rajalla. Nahitsevanista ei ole maayhteyttä Azerbaidzhaniin.

Venäjä on sanonut aiemmin takaavansa Armenian koskemattomuuden, mutta lupauksen ei ole katsottu koskevan Vuoristo-Karabahin aluetta. Azerbaidzhan on saanut konfliktissa tukea Turkilta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut