Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain oikeusministeri Barr kehottaa osavaltioita tutkimaan syytökset vaalien säännönvastaisuuksista

Yhdysvalloissa oikeusministeri William Barr on muistuttanut osavaltioita siitä, että niiden tulisi tutkia syytökset äänestyksen säännönvastaisuuksista ennen kun osavaltioissa vahvistetaan presidentinvaalien tulokset. Asiasta uutisoivat muun muassa uutiskanava CNN ja useat muut mediat, jotka pohjaavat tietonsa uutistoimisto AP:hen.

Istuvan presidentin Donald Trumpin vaalikampanja on aloittanut oikeustoimia ympäri maata. Trump on toistuvasti väittänyt, että vaaleissa olisi tapahtunut vilppiä. Vilpistä ei kuitenkaan ole löydetty laajoja riippumattomia todisteita.

CNN kirjoittaa, että Barrin muistion tarkoitus on epäselvä, sillä viranomaisilla on muutenkin vastuu selvittää syytökset vilpistä ja säännönvastaisuuksista.

Lauantaina uutisoitiin, että demokraattien Joe Biden voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit.

Fox News keskeytti Valkoisen talon tiedotustilaisuuden lähettämisen

Trumpin väitteitä toistettiin myös kampanjan tiedotustilaisuudessa. Brittilehti Guardian kirjoittaa, että tilaisuudessa ei annettu yksityiskohtaisia todisteita vilpistä. Kun Valkoisen talon lehdistösihteeri Kayleigh McEnanylta kysyttiin, oliko hänellä tietoa siitä, että vilpillisiä ääniä olisi todella annettu, hän ainoastaan pyysi kärsivällisyyttä.

Republikaanien suosima ja Trumpia myötäillyt Fox News keskeytti lähetyksen McEnanyn pitämästä tiedotustilaisuudesta.

– Vau, vau, vau. Luulen, että meidän on oltava hyvin selkeitä: hän syyttää toista puolta vilpistä ja laittomasta äänestyksestä, jos hänellä ei ole enempää yksityiskohtia (väitteiden) tueksi, en voi jatkaa tämän näyttämistä, lähetyksen juontaja Neil Cavuto sanoi uutiskanava NBC :n mukaan.

Hän lisäsi, että jos todisteita esitettäisiin, tiedotustilaisuuden näyttämistä jatkettaisiin.

CNN: Trumpin erottama Esper hyväksyy presidentin päätöksen, viittaa perustuslakiin

Presidentti Trumpin erottama puolustusministeri Mark Esper kertoo hyväksyvänsä Trumpin erotuspäätöksen. Asiasta kertoo uutiskanava CNN , joka on saanut haltuunsa kopion Esperin kirjeestä.

Median mukaan Esper kirjoitti palvelevansa maata perustuslakia kunnioittaen, minkä takia hän hyväksyy Trumpin päätöksen vaihtaa ministeriä.

Trump kertoi eilen Twitterissä Esperin potkuista. Esper ja Trump ovat olleet erimielisiä ainakin sotilashenkilöstön käyttämisestä mielenosoitusten rauhoittamiseen. Lisäksi Esper ei ole pitänyt kiirettä Yhdysvaltojen joukkojen vetämisellä pois Afganistanista.

Esper aloitti puolustusministerinä kesäkuussa 2019.

---

Korjattu klo 7.57. Vaihdettu otsikon verbi: kehottaa, ei kertoo