Iltalehti: Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny yritti piilottaa jättitulonsa

Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny toimi aiemmin Vapon toimitusjohtajana. Sauvo Jylhä

Katri Nieminen

Iltalehti kertoo, että huonosta maineesta kärsineen sähkönjakeluyhtiö Carunan toimitusjohtajan Tomi Yli-Kyynyn tulot olivat viime vuonna lähes 800 000 euroa, mutta hänen nimeään ei löydy verottajan tiedotusvälineille toimittamista tiedoista.

Tämä tarkoittaa sitä, että Yli-Kyyny pyysi Verohallintoa poistamaan nimensä yli 100 000 euroa ansainneiden listalta, johon esimerkiksi Iltalehden verokoneen tiedot pääosin perustuvat.

Yli-Kyynyn verotettavat ansiotulot olivat viime vuonna 514 000 euroa ja pääomatulot 250 000 euroa – hän ansaitsi siis yhteensä 764 000 euroa.

Yli-Kyynyn mielestä verotulojen julkaiseminen ei ole "tarpeellista".

Tällä hetkellä Yli-Kyyny toimii SRV:n hallituksen puheenjohtajana ja istuu Fennian hallituksessa. Yli-Kyyny on toiminut aiemmin myös Vapon toimitusjohtajana.

Toissa vuonna Caruna maksoi Yli-Kyynylle 410 000 euroa, joten hänen palkkansa ja muut lyhytaikaiset työsuhde-etuudet nousivat vuodessa lähes 20 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut