Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheyritysten liiton puheenjohtajaksi Algolin konsernijohtaja Alexander Bargum

Perheyritysten liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu monialakonserni Algolin konsernijohtaja Alexander Bargum.

Bargum valittiin puheenjohtajaksi tänään liiton syyskokouksessa. Hän aloittaa kolmivuotisen puheenjohtajakautensa tammikuussa.

Bargum, 45, on toiminut Algolin johdossa vuodesta 2012 lähtien. Perheyritysten liitossa hän on toiminut aiemmin varapuheenjohtajana vuosina 2012–2014.

Bargumin mukaan koronakriisin toipumisvaihe tarjoaa mahdollisuuden lujittaa omistajien, yrittäjien, työntekijöiden ja yhteiskunnan välisiä suhteita.

– Jos haluamme, että Suomessa kasvaa yrityksiä, jotka työllistävät, ovat omistajilleen kannattavia ja tuovat verotuloja, silloin yrittäjä- ja omistajariskiä ottavia pitää tukea niin myötä- kuin vastatuulessakin. Kasvavat yritykset maksavat veronsa, pitävät osaavista työntekijöistä kiinni ja palkkaavat lisää, Bargum sanoo tiedotteessa.

– Sanna Marinin hallitus on auttanut yrityksiä korona-ahdingossa. Nyt tarvitaan lisää rohkeita päätöksiä, jotta yritykset saisivat hyppylähdön uuteen kasvuun.

Bargum on Perheyritysten liiton kymmenes puheenjohtaja. Aiemmin puheenjohtajana on toiminut muun muassa Anne Berner, joka johti liiton hallitusta vuosina 2009–2011.