Entinen kansanedustaja Kullervo Rainio kuollut

Entinen kansanedustaja, professori ja kirjailija Kullervo Rainio on kuollut. Hän kuoli 96-vuotiaana Helsingissä keskiviikkoaamuna, kertoi Rainion poika Vesa Rainio STT:lle.

Kullervo Rainio toimi kokoomuksen ja perustuslaillisen kansanpuolueen kansanedustajana 1970-luvulla. Paljon julkisuutta Rainio sai toiminnastaan presidentti Urho Kekkosen poikkeuslakia vastaan.

Yhteiskunnallisen korkeakoulun psykologian professori Rainio oli vuosina 1962–1964 ja Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian professori vuosina 1963–1986. Rainio kuului yliopiston vasemmistolaisen radikalismin ja hallinnonuudistuspyrkimysten näkyvimpiin vastustajiin.

Rainiolta ilmestyi useita omaelämäkerrallisia teoksia, psykologian oppikirjoja sekä yhteiskunnallisesti kantaa ottavia teoksia. Hän julkaisi omaelämäkertansa tänä keväänä.

Jatkosodan aikana Rainio osallistui Karjalankannaksen torjuntataisteluihin tykistön tulenjohtotehtävissä. Sodan päätyttyä hän yleni vänrikiksi ja myöhemmin luutnantiksi.

Kullervo Rainio oli syntynyt Jyväskylässä vuonna 1924.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut