Saksan ulkoministeri hermostui koronarajoitusten vastustajien natsi-Saksaan liittyvistä vertauksista

Saksan ulkoministeri Heiko Maas on kritisoinut maan koronarajoituksia vastustavia mielenosoittajia näiden tekemistä vertauksista natsi-Saksaan.

Maas kommentoi asiaa Twitterissä, kun koronarajoituksia vastustanut nuori nainen vertasi Hannoverissa lauantaina pidetyssä protestissa itseään Sophie Scholliin.

Scholl oli nuori saksalaisopiskelija, joka toimi natseja vastustaneessa vastarintaryhmässä. Scholl teloitettiin toimintansa vuoksi vuonna 1943.

Maas sanoi kommenttien vähättelevän holokaustia. Hänen mukaansa mikään ei yhdistä koronarajoituksia kritisoivia ihmisiä natsi-Saksaa vastaan taistelleiden ihmisten kanssa.

– Tämä mitätöi holokaustia ja osoittaa kestämätöntä historian unohtamista. Mikään ei yhdistä koronaprotestoijia vastarintataistelijoiden kanssa. Ei mikään!, Maas kirjoitti Twitterissä .

Järjestyksenvalvoja keskeytti naisen puheen

Naisen puheesta levinnyt video on kerännyt yli miljoona katsomiskertaa sosiaalisessa mediassa ja herättänyt paljon kritiikkiä.

Tapauksesta jaetulla videolla näkyy myös, miten järjestyksenvalvojana toiminut mies keskeyttää nuoren naisen puheen ojentaakseen tälle liivinsä.

– En tee työtä tällaisen hölynpölyn turvaamiseksi, hän sanoo naiselle.

Saksassa on järjestetty vuoden aikana useita koronarajoituksia vastustavia protesteja, jotka ovat keränneet osallistujia äärioikeistosta rokotekielteisiin ihmisiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut