Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karilla käynyt Viking Grace siirtyy korjaustelakalle huomenna – vahingot pelättyä pienemmät, vaurioita yhdessä potkurissa

Viking Linen karille ajanut matkustaja-alus Viking Grace siirtyy Naantaliin korjaustelakalle tiistaina aamupäivästä. Asiasta kertoo STT:lle yhtiön tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Grace ajoi karille lauantaina iltapäivällä Maarianhaminan edustalla. Aluksella oli 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut onnettomuudessa.

Laiva saapui sunnuntai-iltana omien koneiden voimin Turkuun. Maarianhaminassa aluksesta ei löydetty vuotoja, ja myös koneet olivat kunnossa.

– Vauriot ovat pienemmät, mitä me pelkäsimme. Vaurioita on yhdessä potkurissa, mutta pohjassa ja rakenteissa ei ole vaurioita, Boijer-Svahnström kertoo.

Telakalla korjataan vaurioitunut potkuri sekä tarkastetaan laivan kunto. Laivayhtiö tekee myös oman tutkinnan onnettomuuden syistä.

Tiedotusjohtajan arvion mukaan haaveri johtui tuulisesta säästä.

– Tuuliolosuhteet olivat sellaiset, että puuskissa oli todella kova tuuli. Kyllä se oli pääsyy siihen, mutta jää nähtäväksi, oliko myös muita syitä, Boijer-Svahnström arvioi.

Viking Gracen korvaa Turun ja Tukholman välisellä reitillä maanantai-illasta lähtien Viking Gabriella.

Otkesilla käynnissä vasta alustava tutkinta

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi heti lauantaina, että se tekee alustavaa tutkintaa Gracen karilleajosta. Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo STT:lle, että virallisesta onnettomuustutkinnasta tehdään päätös näillä näkymin keskiviikkona.

Ennen kuin päätös tehdään, Onnettomuustutkintakeskus kerää tietoja muun muassa sääoloista, aluksen ohjailusta ja siitä, viittaako mikään mahdolliseen tekniseen vikaan.

Syyskuussa Viking Linen Amorella-alus ajoi karille Ahvenanmaan saaristossa. Amorella siirrettiin onnettomuuden jälkeen korjattavaksi telakalle, ja se palasi liikenteeseen marraskuun alussa.

Otkes tutkii Amorellan onnettomuuden syitä, ja tuloksia tutkinnasta on odotettavissa lähiaikoina.

Viking Linen oman arvion mukaan Amorellan karilleajo johtui todennäköisesti teknisestä viasta. Yhtiön oma meriselitys asiasta valmistuu tammikuussa.