Viihdemusiikin Kullervo Linna -palkinnot laulaja Esa Elorannalle ja ex-tangokuningas Marko Maunukselalle

Laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Esa Eloranta (oik.) ja Tangokuningas 2010 Marko Maunuksela palkittiin Kullervo Linna -palkinnoilla. / LEHTIKUVA

STT

Laulaja, lauluntekijä Esa Eloranta ja ex-tangokuningas Marko Maunuksela saavat tämän vuoden Kullervo Linna -palkinnot.

Laulaja Esa Elorannan palkitsemista raati perustelee sillä, että Elorannalla on taito yhdistää kotimaisen iskelmän kaiho amerikkalaiseen laulaja-lauluntekijä-perinteeseen. Noin 30 kotimaista artistia on levyttänyt hänen kirjoittamiaan lauluja. Elorantaan ovat luottaneet muun muassa Jorma Kääriäinen ja Pate Mustajärvi.

Vuoden 2010 tangokuningasta ja radiojuontaja Marko Maunukselaa kuvataan taas monipuoliseksi artistiksi, joka on perinteisen Suomi-iskelmän puolestapuhuja. Raati nostaa perusteluissaan esille Maunukselan juontaman Radio Suomen Paikka auringossa -ohjelman, joka soittaa runsaasti perinteistä iskelmää, jota ei muuten radiossa juuri kuultaisi.

Säveltäjä Kullervo Linnan syntymäpäivänä vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut